RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Streep door Avance Cup met eerste- en tweedeklassers

PROVINCIE UTRECHT - De Avance Cup, met acht Utrechtse voetbalclubs uit de eerste en de tweede klasse, gaat deze zomer toch niet door. De geldende coronamaatregelen maken het onmogelijk om in juni nog oefenwedstrijden te spelen.

"Helaas moet ik melden dat er een streep gaat door ons initiatief voor de Avance Cup 2021", meldt organisator Peter Kuyper namens VV Montfoort. "Voetballers tót 27 jaar mogen weer wedstrijden spelen, alleen mogen spelers bóven 27 jaar dat niet. Vermoedelijk wordt dat eind juni pas vrijgegeven."

"Met dat onbegrijpelijke besluit komt er nu een einde aan het avontuur van de Avance Cup", gaat Kuyper verder. "We willen namelijk na 1 juli niets meer plannen, waardoor er simpelweg geen tijd en ruimte meer is voor wedstrijden."
Deze clubs zouden meedoen aan de Avance Cup:

Kampong (zondag 1e klasse), FC Breukelen (zaterdag 1e klasse), NITA (zaterdag 2e klasse), VV Maarssen (zaterdag 2e klasse), FC De Bilt (zaterdag 1e klasse), Argon (zaterdag 1e klasse), CSW (zaterdag 2e klasse) en De Meern (zaterdag 2e klasse).

De organisatie vindt het jammer dat de onderlinge oefencompetitie niet door kon gaan. Het plan was om in mei te beginnen en door te spelen tot in juni, maar door die plannen kan nu een streep.

Eerder werd ook het 'Kampioenschap van Utrecht' met topamateurclubs uit de regio afgelast.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -