RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Robert Meeuwsen kent moeizame aanloop naar Tokio: 'Gifbeker lijkt nog niet leeg'

NIEUWEGEIN/RHENEN - De voorbereiding van beachvolleyballer Robert Meeuwsen op de Olympische Spelen in Tokio verloopt alles behalve vlotjes. De afgelopen weken vallen de uitslagen van de Nieuwegeiner, die samen speelt met Alexander Brouwer, tegen. Ook Meeuwsen zoekt naar dť oplossing. "Maar helaas lijkt het alsof de gifbeker nog niet leeg is", zegt hij.

Deze week staat voor Brouwer en Meeuwsen het World Tour-toernooi in Ostrava (TsjechiŽ) op het programma. Voor veel beachvolleybalteams is dat de laatste kans om kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen. "Wij wisten eind 2019 al dat we voldoende punten hadden behaald voor olympische kwalificatie, dus dat was geen onderwerp meer", aldus Meeuwsen.

Welk resultaat het Nederlandse team ook haalt, ze vallen niet meer uit de top-15 van de olympische ranking en dus is deelname aan de Spelen verzekerd.

Gifbeker
"Maar de resultaten vallen tegen in afgelopen toernooien", gaat hij verder. In de World Tour-toernooien van Doha, Cancķn en Sochi waren de uitslagen niet om over naar huis te schrijven voor Brouwer en Meeuwsen. De kwartfinale werd niet gehaald en in Rusland behaalde het duo slechts een zeventiende plaats.

Volgens de 33-jarige beachvolleyballer uit Nieuwegein is het spel niet slecht, maar zitten de resultaten tegen. Het kwartje moet een keer de goede kant op vallen. "Ik denk dat we er heel dicht tegen aan zitten, maar ik dacht een aantal toernooien geleden al dat die gifbeker toch eens leeg moet zijn", vertelt Meeuwsen.

Ik denk dat we er heel dicht tegen aan zitten, maar ik dacht een aantal toernooien geleden al dat die gifbeker toch eens leeg moet zijn"
Robert Meeuwsen

Samen met Alexander Brouwer, met wie hij in 2013 wereldkampioen werd en in 2016 olympisch brons pakte, zoekt Meeuwsen naar de oplossing. "We werken daar hard voor en ik heb het gevoel dat we ook echt tot de kern komen. We blijven echt strijden als team en kijken vooruit", geeft hij aan.

Wachten op doorbraak
Te beginnen in Ostrava, op opnieuw een viersterren World Tour-toernooi. Donderdag starten Brouwer en Meeuwsen in de groepsfase. "We gaan er vol goede moed in. We zitten zo dicht tegen het doorbreken aan om weer goede resultaten neer te zetten", verwacht Meeuwsen. "Alles draait nu om het winnen van wedstrijden. We kunnen alleen nog maar omhoog."

"Na dit toernooi spelen we nog een groot toernooi in Gstaad, Zwitserland. Dat is ons favoriete toernooi op de kalender", kijkt hij verder vooruit. "Verder is het volop voorbereiden op de Olympische Spelen." Over minder dan twee maanden begint namelijk het beachtoernooi op de Spelen in Tokio, om precies te zijn op 24 juli. De finale staat gepland voor 7 augustus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -