RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Graaf en Loukili maken selectie Eemdijk rond

1/2
EEMDIJK/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eemdijk heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mark de Graaf. De 21-jarige middenvelder, die een verleden heeft in de jeugd van IJsselmeervogels, tekent voor een seizoen op De Vinken. Ook Abderrahim Loukili gaat naar Eemdijk.

De afgelopen twee jaar voetbalde De Graaf in de Verenigde Staten, waar hij bij Shawnee State University sport combineerde met studie. Nu hij terugkeert in Nederland, sluit hij aan bij Eemdijk. "Mark is de middenvelder die nog ontbrak in onze selectie", zegt manager technische zaken Jan van Twillert.

"Een speler die goed op de nummer 8-positie uit de voeten kan. Het is een voetballende middenvelder, met een uitstekend gevoel voor positie die weet wat er om hem heen gebeurt. Het is een verbindingsspeler met een natuurlijk leiderschap."

Voordat hij naar Amerika vertrok is er al contact geweest voor een overgang"
Jan van Twillert, manager technische zaken Eemdijk

"We kennen Mark natuurlijk nog uit de jeugd van IJsselmeervogels en voordat hij naar Amerika vertrok is er al contact geweest voor een overgang", gaat Van Twillert verder. "Mark traint al een paar weken mee en hij maakt een erg gedreven indruk. Hij is fit, leergierig en maakt aan de bal de juiste keuzes. Hier gaan we nog veel plezier aan beleven."

 Abderrahim Loukili namens IJsselmeervogels Abderrahim Loukili namens IJsselmeervogels | Foto: Geert Lommers

Abderrahim Loukili
Ook de komst van Abderrahim Loukili werd aangekondigd door Eemdijk. De 29-jarige speler uit Houten tekent net als De Graaf voor een jaargang bij de Diekers.

De buitenspeler heeft in onze regio al gespeeld bij Hercules, IJsselmeervogels en DOVO. Bij de Utrechtse ploeg werkte Louiki al samen met trainer Willem Romp. "Ik had twee seizoenen geleden ook niet gedacht dat Abderrahim op De Vinken actief gaat zijn, maar alles bij elkaar past dit perfect", zegt Van Twillert.

"Abderrahim is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en die zijn sporen op divisieniveau verdiend heeft. Het is een frivole speler waarvoor je graag naar een sportpark komt. Voor ons kan hij zeker op hoofdklasseniveau het verschil maken", vervolgt de technisch manager.

Selectie rond
Na Frank Heus, Niels de Jong en Tim Koelewijn zijn De Graaf en Loukili de vierde en vijfde nieuwe speler in de selectie van trainer Willem Romp. De selectie van Eemdijk is daarmee rond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -