Instellingen

Utrechter Timber tevreden over Oranje-debuut: 'Ik mag best wel trots zijn'

© ANP
UTRECHT - Als een van de weinige spelers van het Nederlands elftal hield Utrechter Jurriën Timber woensdagavond toch nog een beetje een goed gevoel over aan de onbesliste oefenwedstrijd tegen Schotland (2-2). "Ik denk dat het best aardig ging", zei de verdediger van Ajax na zijn debuut in het Nederlands elftal. "Ik mag best wel trots zijn."
De 19-jarige Timber debuteerde als basisspeler in Oranje, mede omdat Daley Blind en Nathan Aké niet beschikbaar waren en Joël Veltman niet helemaal fit is. "Ik heb mezelf zoveel als mogelijk laten zien. En dat is best makkelijk met veel goede ploeggenoten om me heen. Ik heb de afgelopen week op de trainingen ook geprobeerd me goed te laten zien aan mijn ploeggenoten en de trainers. Het is jammer dat we gelijk spelen, maar voetballend ging het best lekker met me."
Bondscoach Frank de Boer was na de oefeninterland tevreden over Timber. "Hij heeft het zeker heel goed gedaan. Of dat betekent dat hij mag blijven staan? Dat moeten we bekijken", zei De Boer. "Maar dit nemen we zeker mee. Hij heeft ook het voordeel dat hij achterin op meerdere posities kan spelen." Timber stond tegen de Schoten centraal achterin. Bij Ajax speelde hij ook al vaak als rechtsback.
Timber debuteerde in maart 2020 in het eerste elftal van de Amsterdammers. Afgelopen seizoen veroverde hij een basisplaats. Timber begon zijn voetbalcarrière bij de amateurclub DVSU, in de Utrechtse wijk Lunetten. Vervolgens werd hij ontdekt door Feyenoord en later trok hij naar Ajax. Zijn broers Quinten en Dylan spelen komend seizoen voor FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.