Nederlands cricketteam verslaat Ierland in spannend duel in Utrecht

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Het Nederlands cricketelftal heeft in Utrecht de eerste wedstrijd tegen Ierland in de Super League nipt gewonnen. In een spannende eindfase haalde Oranje de zege binnen: 195 all out tegen 194 voor 9.
Aanvoerder Pieter Seelaar won de toss en besloot eerst te gaan batten. Nederland kwam tot een eindscore van 195 in 50 overs. Topscorer was Timm van der Gugten met 49 runs.
Het Nederlandse totaal bleek net genoeg. Oranje bleef tot het einde goed bowlen en fielden. Seelaar blonk uit met drie wickets en een mooie vangbal, waardoor de Ierse topscorer Paul Sterling (69 runs) werd uitgeschakeld. "De wedstrijd was echt een spektakelstuk en een mooi affiche voor de cricketsport", zei Seelaar.
Oranje speelt vrijdag en maandag opnieuw tegen Ierland, ook weer in Utrecht. Nederland plaatste zich in december 2017 voor deze internationale topcompetitie, waarin het uitkomt tegen de twaalf 'grote' cricketlanden. Na deze openingsserie tegen Ierland volgen in 2022 thuiswedstrijden tegen Engeland, Pakistan en West-Indië. De Super League telt mee als kwalificatie voor het WK van 2023 in India.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.