Van de Kieft wil rust en vertrouwen terugbrengen bij Kampong

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Fleur van de Kieft is de komende drie seizoenen de hoofdcoach van de vrouwen van Kampong. Het wordt de eerste klus als hoofdcoach in de hoofdklasse voor de 137-voudig international. Van de Kieft was als coach vooral actief bij de jeugd. Verder was ze assistent bij Tilburg en Antwerpen en assistent bondscoach bij Nederland B. De laatste 2,5 jaar werkte ze als hoofdcoach in de promotieklasse bij HIC. "Inderdaad geen hoofdklasse, maar je moet ergens beginnen."
Bij Kampong was het het afgelopen seizoen onrustig. Er waren grote ambities, maar sportief verliep het dramatisch voor de Utrechtse vrouwen en er dreigde zelfs degradatie uit de hoofdklasse. Coach Pieter Bos werd ontslagen en opgevolgd door het interimduo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra. Zij hielden Kampong in de hoofdklasse, en op dat fundament mag Van de Kieft nu verder bouwen.
De oud-international had niet op het telefoontje uit Utrecht gerekend, zegt ze. "Ik was zeker verrast. Er gingen veel dingen voor mijn hoofd dus ik moest even nadenken. Maar ik heb er veel zin en het wordt een mooie uitdaging. Ik wil heel graag bouwen, de individuën beter maken, het team beter maken."

Ambities

Van de Kieft wil waken voor te grote ambities. "Ik denk niet dat het linkerrijtje de doelstelling moet zijn. Ik wil bezig zijn met heel hard werken en kijken waar we uitkomen. We willen rust en vertrouwen terugwinnen in de ploeg en dan zien we wel wat erin zit. Plaats zes is veel te hoog gegrepen op dit moment."
Hoe de selectie voor volgend seizoen eruit ziet is nog onduidelijk. Renée van Laarhoven vertrok naar SCHC, en nieuwe speelsters zijn nog niet vastgelegd. Routinier Malou Phenincks, die komende zomer met Oranje actief zal zijn op de Olympische Spelen, blijft de club in elk geval trouw.
"Ik heb al contact met haar gehad", zegt Van de Kieft. "Zij zit in het eind van haar carrière en wil heel graag bij Kampong blijven. Ze vind het heel leuk om de komende drie jaar het team op gang te helpen. Ze heeft al met heel veel van de huidige jonkies gespeeld en zit vindt het heel leuk om die rol op zich te nemen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.