RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijf Utrechtse sportclubs bundelen krachten: 'Was altijd al voor de hand liggend'


UTRECHT - FC Utrecht, Kampong, Hellas, VV Utrecht en UZSC bundelen de krachten. De vijf Utrechtse sportclubs willen met dit samenwerkingsverband 'Trajectum' bijvoorbeeld sporters helpen met zaken als huisvesting of scholing. Voor initiatiefnemer en vijfvoudig Nederlands kampioen speerwerpen Elliot Thijssen is de samenwerking een droom die uitkomt.

 Elliot Thijssen tekent de overeenkomst. Elliot Thijssen tekent de overeenkomst. | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

"Het was altijd al zeer voor de hand liggend. Als je hier in Utrecht-Oost om je heen kijkt, zie je een aantal grote Nederlandse clubs vlak bij elkaar. Al zolang ik me kan herinneren smaakt dat bestuurlijk naar meer", zegt Thijssen, die tien jaar in het bestuur van atletiekvereniging Hellas zat, waarvan twee jaar als voorzitter.

Elliot Thijssen vertelt op Radio M Utrecht over samenwerkingsverband Trajectum.


Toch duurde het nog best lang voordat het zover kwam. "Dat lag er vooral aan dat iedereen al zo druk was met het in de lucht houden van zijn eigen club, dat er weinig tijd en energie overbleef om boven de sport iets te organiseren", zegt Thijssen. "Maar ik heb altijd de wens gehad dat hier iets uit moest kunnen komen. Als dat niet zo was, was ik er ook niet aan begonnen."

Sleutel van een kamer klaar
Thijssen ziet met name voor zich dat topsporters via dit nieuwe samenwerkingsverband support krijgen in bijvoorbeeld het zoeken naar een woning. "Iedere club kan zijn atleten begeleiden in sporttactiek, spel en zelfs de psychologische aspecten in de sport, maar we kunnen ze heel slecht helpen in bijvoorbeeld huisvesting, scholing of vervoer. Nu is het in de praktijk vaak zo dat hele goede topsporters - net als iedere student - achteraan aan moeten sluiten. Wat zou helpen - en ook echt topsporters naar hier zou trekken - is als wij kunnen zeggen als Trajectum: kom naar Utrecht en dan ligt er gelijk een sleutel van een kamer voor je klaar."

In de toekomst ziet Thijssen ook voor zich dat de clubs zich gezamenlijk laten sponsoren. "Daar is het laatste woord natuurlijk nog niet over gezegd, want clubs hebben ook hun eigen sponsoren. Maar het is zeker een gesprek dat je met zittende sponsoren moet beginnen. FC Utrecht is natuurlijk een topclub, de andere clubs zijn min of meer amateurverenigingen, dus dat speelt ook mee. Maar de uitdaging gaan we aan."

 FC Utrecht, Kampong, Hellas, VV Utrecht en UZSC bundelen de krachten. FC Utrecht, Kampong, Hellas, VV Utrecht en UZSC bundelen de krachten. | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -