Instellingen

SCHC-speelster Leurink loodst Nederlandse hockeysters op EK langs Ierland

© Orange Pictures
BILTHOVEN/ZEIST - De Nederlandse hockeysters zijn het EK in eigen land goed begonnen. In Amstelveen werd Ierland, mede door twee treffers van SCHC-speelster Laurien Leurink, met 4-0 verslagen.
Nederland begon goed en had na een kwartier spelen al de 2-0 voorsprong te pakken. SCHC-speelsters Caia van Maasakker en Laurien Leurink zorgden voor de vroege voorsprong. In de 25e minuut maakte Frédérique Matla vanuit een strafcorner er 3-0 van.
Na rust was het nog niet gedaan met de Nederlandse doelpunten. In de 44e minuut zorgde Leurink met haar tweede treffer van de dag voor de 4-0.

Regiogenoten

Naast SCHC-speelsters Van Maasakker en Leurink behoort ook hun ploeggenoot Pien Dicke tot de selectie. Verder behoren Malou Pheninckx van Kampong, Eva de Goede uit Zeist en de Amersfoortse keepster Josine Koning, die voor Den Bosch speelt, tot de 18-koppige selectie.
Het volgende groepsduel voor Oranje is maandagavond om 20:00 uur tegen Spanje. Woensdag wordt de groepsfase afgesloten met de wedstrijd tegen Schotland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.