Instellingen

Bart Hoolwerf na marathon inline skaten in Brakel: 'Ploeg maakt het super af'

Bart Hoolwerf (links) in de kopgroep
Bart Hoolwerf (links) in de kopgroep © RTV Utrecht
EEMDIJK/AMERSFOORT - Bart Hoolwerf heeft zaterdag een hoofdrol gespeeld in de KNSB Marathon op de inline skates. De Eemdijker kon zijn aanvallen alleen niet verzilveren met een goede uitslag. De winst in Brakel ging naar Robert Post, ploeggenoot van Hoolwerf, voor Jordy Harink en Christian Haasjes.
Hoolwerf liet zich in de openingsfase van de marathon veelvuldig zien. Hij schoof mee in een vroege kopgroep, maar die vluchtpoging werd ingerekend. Later liet de rijder van Jumbo-Visma, die normaliter uitkomt in het marathonschaatsen, zich ook nog zien in het peloton.
De beslissende kopgroep miste Hoolwerf, die eind mei nog de KNSB Marathon in Eibergen won, echter. Hij werd uiteindelijk 23ste. Ook Stijn van de Bunt uit Lopik (20ste) zat in die achtervolgende groep. Eerder in de race was Amersfoorter Seth Verbeek (29ste) al uit de wedstrijd gehaald vanwege zijn te grote achterstand.
"Het is niet mijn ideale wedstrijd, om in het begin heel actief te zijn, maar ik voelde mij heel goed. Vorige week had ik gewonnen en toen hebben de jongens veel werk gedaan, dus ik wilde wat werk terug doen voor mijn ploeggenoten", zegt Hoolwerf. "Ik wilde de jongens ontlasten door aan te vallen."
Uiteindelijk zat Hoolwerf niet mee in de kopgroep, maar wel vier ploeggenoten van Jumbo-Visma. "Dan moet je de benen stilhouden. Er was een grote groep weg, daar zaten we met vier man bij. Dat was voor de ploeg een geweldige situatie. Dat ze het dan zo afmaken, dat is super", jubelt de Eemdijker.
Het peloton bij de vrouwenwedstrijd
Het peloton bij de vrouwenwedstrijd © RTV Utrecht

Demi Huiden beste regiogenote bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de winst naar Elisa Dul uit het Gelderse Oene. Zij was na een wedstrijd van 42 kilometer in Brakel de snelste sprintster van een kopgroep van ongeveer vijftien rijdsters. Dul bleef Marijke Groenewoud en Bianca Roosenboom voor.
De beste regiogenote was Demi Huiden uit Amersfoort op de achttiende plaats. De Montfoortse Demi Benschop werd 24ste, terwijl Emma Engbers van schaatsvereniging Eemland op de 30ste plaats eindigde.
Het parcours in Brakel op de wielerbaan van WTC Maas-Waal
Het parcours in Brakel op de wielerbaan van WTC Maas-Waal © Google Maps

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.