Softbalsters Quick twee keer de baas over ROEF!: 'Willen in top twee eindigen'

© Quick Amersfoort
AMERSFOORT - De softbalsters van Quick Amersfoort hebben zaterdag in de hoofdklasse twee keer gewonnen van ROEF!. De eerste ontmoeting was met 9-8 prooi voor de thuisploeg, de tweede werd met 5-2 gewonnen door de Amersfoortse vrouwen.
Als je de eerste wedstrijd wint dan ga je een stuk relaxter de tweede wedstrijd in
Franka van Dijk

Eerste duel

In het eerste duel liet Quick zich vooral in de tweede inning zien. Het kwam maar liefst zes keer over de thuisplaat. ROEF! kwam in de vierde inning nog terug tot 7-6, maar de winst van de Amersfoorters kwam niet meer in gevaar. De thuisploeg won met 9-8.

Tweede duel

In de tweede wedstrijd van de dag werd de score geopend in de derde inning. ROEF! kwam twee keer over de thuisplaat, Quick drie keer. In de inning die daarop volgde vergrootte Quick de voorsprong naar 5-2. Dat was ook de eindstand.
Uitblinkster aan de zijde van Quick was slagvrouw Franka van Dijk. "Het ging lekker vandaag, ik ben tevreden", zegt ze. "Als je de eerste wedstrijd wint, dan ga je een stuk relaxter de tweede wedstrijd in. Je hebt dan in ieder geval al twee punten binnen."
Coach Sanne Bolhuis was heel blij met de twee zeges. "Dit is heel lekker", zei ze na afloop. "We wilden die eerste perse pakken. Toen dat gebeurde deed dat wat met onze energie."

Ranglijst

Quick staat in de hoofdklasse op de vierde plek. Door de twee zeges is het gat met nummer vijf ROEF! verkleind.
Quick Amersfoort is ambitieus. Hoewel ROEF! nu vijfde staat, is de ploeg de regerend landskampioen. Deze winst is voor het vertrouwen van de Amersfoortse softbalsters ook goed. "We hebben een sterke ploeg en daarmee willen we in de top twee eindigen", aldus Van Dijk. "Dan zijn dit soort punten heel belangrijk."
Het is een zware maand geweest
Coach Sanne Bolhuis
De coach weet niet of de tijdelijke competitiestop op een goed moment komt voor haar ploeg. Er zijn veel wedstrijden gespeeld, maar de laatste weken spelen ze goed. "Maar het is een zware maand geweest", zegt Bolhuis. "Het is aan de ene kant mooi dat het even rust is, maar aan de andere kant zijn ze net mooi op dreef."
De Amersfoortse vrouwen komen pas op 10 juli weer in actie, eind juni start namelijk het EK softbal. Dan worden twee duels gespeeld tegen koploper Olympia Haarlem.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.