Quick verliest spektakelstuk van hekkensluiter Storks: 'Zelf weggegeven'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - De honkballers van Quick hebben een dure nederlaag geleden in de hoofdklasse. De Amersfoorters stonden tot de achtste inning op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 9-11 van hekkensluiter Storks.
Het spel in Den Haag ging op en neer. Quick nam in de eerste inning een 2-1 voorsprong, maar Storks repareerde de schade in de tweede inning. Dat stuivertje wisselen ging zo door tot in de vijfde inning.

Storks slaat toe in achtste inning

Quick hield een 8-6 voorsprong lang vast, maar kwam zelf ook moeilijk tot scoren. Dat kwam de Amersfoorters duur te staan in de achtste inning. Door falende pitchers en veldfouten kon Storks vijf keer over de thuisplaat komen en een 8-11 voorsprong pakken.
In de negende inning kwam Quick nog op 9-11 en had het zicht op winst, of een tiende inning, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Daardoor keert Quick zonder punten terug naar huis. Storks komt door de zege op twee punten van de ploeg uit Amersfoort.
Afgelopen donderdag wist Quick, na twaalf nederlagen, weer eens te winnen. Storks ging met 15-4 over de knie. Zondag staat het derde duel op het programma tussen de nummers zeven en acht van de ranglijst.

Achilleshiel

"Zo'n wedstrijd verliezen is zuur, maar als je eerlijk bent dan hebben we de wedstrijd zelf weggegeven. Je kan niet zeggen dat de tegenstander beter is. Wij hebben ze in het zadel geholpen", zucht Quick-trainer Marco Wels.
De oefenmeester vond dat zijn ploeg de tegenstander in hun element bracht. "En je staat maar twee punten voor. Dan wordt het een lastige wedstrijd en verlies je hem op het laatste moment", aldus Wels, die weet waar de achilleshiel van Quick zit.
"Het ging vandaag ook om de start. Als we in de problemen komen, hebben de starters niet meer dan drie of vier innings gegooid. Vandaag is het net iets meer dan een inning. Dat betekent dat er ook druk op de relievers komt."
Stijn Bruins Slot was een opvallende naam aan de zijde van Quick. Hij kwam al vroeg op de heuvel als reliever. "Ik had het niet verwacht, maar ik had me goed klaargemaakt en was er dus meteen klaar voor", zegt hij.
"Helaas door een paar slordigheden hebben we verloren. Maar morgen is het weer een nieuwe kans, dus laten we deze snel vergeten. Maar het is frustrerend om te zien, dat je zo goed gooit en dat je door slordigheden alsnog verliest."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.