RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rugbyers URC verliezen maar zijn niet meer puntloos: 'Doen het steeds beter'

1/3
UTRECHT - De rugbyers van URC hebben in de ereklasse verloren van de Bassets. Het werd 28-36 voor de bezoekers. Desondanks zijn de Utrechters door een goede eerste helft niet meer puntloos in de competitie.

We leveren elke wedstrijd strijd"
Fabrice Fuma

Bij rust had URC de 23-10 voorsprong te pakken en leek de eerste competitiezege dichterbij dan ooit. Vlak na rust verkleinde de bezoekers de marge tot 23-15. Dat gaf de Bassets een flinke boost. Via verschillende conversies en try's werd de score omgebogen naar de 28-36 eindstand.

"Deze nederlaag heeft te maken met kleine foutjes. Ondanks dat we goed begonnen", blikt Fabrice Fuma terug tegen RTV Utrecht. "Eigenlijk is het elke week hetzelfde verhaal. We hadden moeten winnen maar dat doen we niet."

Coach Reinier Laurijsen was niet teneergeslagen na de zevende nederlaag op rij


Coach Reinier Laurijsen kon na afloop de nederlaag vrij snel relativeren. "De eerste zestig minuten waren goed. Daarna glipt het uit onze vingers. Helaas maken ze op het eind nog twee try's waardoor we verliezen", aldus de oefenmeester.

URC mist ervaring
"Verdedigend hebben we het goed gedaan vandaag. Zij zijn een fysiek team en daar zijn we goed mee omgegaan. Daar ben ik wel trots op", zegt Laurijsen. "We moeten nu wel echt een keer gaan winnen. Maar we zijn een jong team, we missen ervaring. Maar alle jonge jongens doen nu wel ervaring op. Daar kunnen we op doorbouwen."

URC-speler Fabrice Fuma in gesprek met verslaggever Robert Claus


Rugbyer Fuma baalt vooral van de fouten. "In plaats van dat we de bal wegschieten gaan we hem toch proberen over te spelen", analyseert hij. "We hadden de wedstrijd in de eerste helft echt in handen, dat wilden we in de tweede helft doorzetten. Maar zij trokken hem in de tweede helft over de streep en niet wij. Volgende week beter."

Niet meer puntloos
URC laat het puntloze Oisterwijk Oyters als hekkensluiter achter. De ploeg van Reinier Laurijsen blijft wel twaalfde, maar gaan van nul punten naar één punt. Doordat de Utrechters in het duel met de Bassets vier try's maakten krijgen ze namelijk een punt toegekend.

We gaan echt nog wel een keer winnen, 100 procent"
Coach Reinier Laurijsen

Het is voor Fuma een kleine troost dat URC door de vier try's van de nul punten af is. "Dat is wel mooi. We doen het steeds beter. Wij zijn de kleine club uit de ereklasse en spelen altijd tegen grotere clubs. We leveren elke wedstrijd strijd."

Volgens Laurijsen zit er de laatste drie duels ook echt een stijgende lijn in bij zijn ploeg. "We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet. We gaan echt nog wel een keer winnen, 100 procent."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -