Instellingen

Dames UZSC verliezen bekerfinale van De Zaan: 'Geen verloren seizoen'

© Orange Pictures
UTRECHT - Het is de dames van UZSC niet gelukt om het seizoen af te sluiten met de bekerwinst. De finale tegen De Zaan in Den Haag ging zondag met 7-8 verloren.
Ik ben een van de oudere speelsters en moet in zo'n wedstrijd opstaan
Nerida Drewes
UZSC begon niet goed aan het duel. De Utrechtse vrouwen stonden al vrij snel met 0-3 achter. In de eerste periode werd die achterstand nog wel teruggebracht tot 2-3. Bij rust was de marge nog hetzelfde: 4-5.
"We begonnen te onrustig", blikt coach Joachim de Ruijsscher terug tegen RTV Utrecht. "Daardoor hadden we de controle niet, dat is wel ons wapen. Ze knokten zich heel knap terug."

Korte comeback

In de derde periode kwam UZSC voor het eerst op voorsprong. Nadat de waterpolosters uit Utrecht eerst de 5-5 maakten zetten ze daarna de 6-5 op het scorebord. De Zaan gaf zich echter niet gewonnen en draaide de score om naar 6-8 in het laatste kwart.
Nerida Drewes tekende vervolgens nog voor de 7-8 aansluitingstreffer namens UZSC, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord.
"Je wil altijd zo'n finale winnen, we hebben gevochten als leeuwen. We hebben genoeg kansen gehad maar die hebben we niet afgemaakt", zei Drewes na afloop. "In de laatste periode misten we kans op kans. Dat is heel zuur."
Drewes is normaal een doelpuntenmachine en scoorde in de finale slechts eenmaal. "Ik had er meer moeten maken. Ik ben een van de oudere speelsters en moet in zo'n wedstrijd opstaan. Dat neem ik mijzelf kwalijk", aldus Drewes.

Trots en teleurgesteld

"Ik ben natuurlijk trots op de meiden dat we de finale hebben gehaald. Maar dat we hem niet winnen is teleurstellend", aldus De Ruijsscher. "We hebben super veel strijd geleverd. Ze zijn erin blijven geloven, dat is goed om te zien."
Ik vind het knap wat wij dit jaar hebben neergezet
Joachim de Ruijsscher
UZSC sluit het seizoen af zonder tastbare prijs. In de play-offs om de landstitel werden de Utrechtse dames in de halve finale uitgeschakeld. "Daar vond ik ons wel de mindere ploeg, nu deden we niet onder voor De Zaan. Zij winnen de beker op één doelpunt", zegt De Ruijsscher.
Voor de oefenmeester was het zijn eerste jaargang bij de Utrechtse dames. "Het is voor mij geen verloren seizoen. Als je mij van tevoren had gezegd dat we de bekerfinale zouden halen, eerste zouden worden in de reguliere competitie en tot de halve finale van de play-offs om de landstitel zouden komen, dan had ik daarvoor getekend", aldus de coach.

Vertrouwen richting toekomst

"Ik vind het knap wat wij dit jaar hebben neergezet. Ze zeggen dat je eerst moet verliezen om te winnen. Laten we dat dan maar doen", besluit De Ruijsscher. Drewes heeft daar vertrouwen in. "De toekomst ziet er zeker goed uit. Er zit veel talent in deze ploeg en ook heel veel wil. De jeugd is ook heel talentvol, we kunnen mooie jaren gaan beleven."
De dames van UZSC met de zilveren medaille
De dames van UZSC met de zilveren medaille © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.