Waterpoloërs UZSC winnen KNZB Beker: 'Finale verliep volgens plan'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben voor de derde keer in het bestaan van de Utrechtse club de KNZB Beker gewonnen. De ploeg van Roeland Spijker was zondag in de finale met 10-8 te sterk voor Het Ravijn.
We wisten dat ze er gelijk op gingen klappen
Coach Roeland Spijker
Na het eerste kwart keek UZSC nog tegen de 1-2 achterstand aan. In de tweede periode werd de stand omgebogen naar 4-3. Die marge wisten de Utrechters in de derde periode te vergroten naar 7-5.
In de spannende en enerverende laatste acht minuten ging het over en weer maar UZSC hield de marge vast. De Utrechters wonnen de finale met 10-8.
"Als je met de beker staat dan ben je blij", zei waterpoloër Benjamin Hoepelman na afloop. "We maakten het wel te spannend, we lieten ze onnodig terugkomen. Ik had er alle vertrouwen in dat we hem eruit zouden slepen."

Plan geslaagd

Coach Roeland Spijker van UZSC zegt dat de bekerfinale geheel volgens plan verliep. "We wisten dat ze er gelijk op gingen klappen en daar moesten we ons tegen wapenen. De derde en vierde periode gaven de doorslag, dat hadden we verwacht."
We gaan met zijn allen een biertje drinken, we zijn ook allemaal getest
Benjamin Hoepelman
Voor Spijker is de bekerwinst een mooie bekroning op het seizoen. "We hebben oefenwedstrijden in het begin van het seizoen gespeeld waarin we flink klop kregen. Als je nu een hoofdprijs pakt dan mag je heel tevreden zijn. Als we hem niet wonnen vandaag dan was dat heel vervelend geweest."
Na het mislopen van de landstitel is er dan toch feest bij de mannen van UZSC. "We gaan met zijn allen een biertje drinken, we zijn ook allemaal getest", zegt Hoepelman met een knipoog. "We zien wel hoe de avond loopt. Het is een mooie prijs, dat moet gevierd worden. Anders is het net werk. Prijzen winnen is het leukste wat er is."
Ook Spijker zal wat biertjes gaan drinken. "Heerlijk om de beker op te tillen. Als speler had ik het al meegemaakt, als coach nog niet. Het is gaaf om in je eerste seizoen als coach gelijk een prijs te pakken."
UZSC won eerder in 2014 en 2017 de KNZB Beker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.