Instellingen

Volop aandacht voor 400 meter horden winnares Bol op FBK Games: 'Zag bord met 'Go Femke''

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT/AMERSFOORT - De Amersfoortse atlete Femke Bol heeft zondag een overwinning geboekt op de 400 meter horden op de FBK Games. Ze finishte als eerste in een tijd van 54.33 seconden. Utrechter Dafne Schippers is als vierde over de streep gekomen op de 100 meter van het evenement in Hengelo.
De 54.33 seconden van Bol was de snelste tijd die ooit is gelopen op de 400 horden op de FBK Games. Anna Ryzhykova uit Oekraïne werd tweede met een tijd van 54.59 seconden en de Zuid-Afrikaanse Wenda Nel was de nummer drie met een tijd van 55.25 seconden. "Het was niet mijn beste race, vooral het laatste stuk niet. Ik had een mindere tijd verwacht. De basis is dus goed."
Femke Bol staat stralend voor de camera na de winst op de 400 meter horden op de FBK Games

Op de foto

Bol gaf na afloop aan vooral te hebben genoten ondanks dat ze een beetje de druk van de favorietenrol voelde. "Ik mag hier staan en ben favoriet. Ik weet dat ik goed ben, dus ik moest gewoon mijn ding doen. Dat is gelukt."
Ik ben nog nooit op de foto geweest met fans
Femke Bol
Voorafgaand aan de 400 meter horden straalde Bol ook. "Ik genoot van het publiek toen ik het stadion inkwam. Ik zag zelfs een bord met 'Go Femke'. Ik dacht 'wat gaaf dat ik hier als laatst mag lopen'", vertelt de atlete, die op de foto ging met fans. "Dat heb ík nog nooit gedaan eigenlijk. Superleuk dat het leeft in Nederland. In coronatijd heb je dat niet echt door."

Wennen aan hitte

Bol, die een week geleden een nationaal record liep op de 400 meter, deed mee aan de de 40ste editie van de FBK Games om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Dit evenement in Tokio begint over zes weken. De Amersfoortse loopt dan de 400 meter horden. "Ik ben nu druk met de tijd op de 400 meter vlak om te zetten naar de 400 meter horden." In aanloop naar de Spelen staan voor Bol nog trainingen en wedstrijden op het programma, waarna ze de hitte ingaat om te wennen aan het warme weer.

100 Meter met Schippers en Seedo

Schippers noteerde een tijd van van 11.15 seconden op de 100 meter. N'ketia Seedo eindigde op dezelfde afstand als laatste in een tijd van 11.67 seconden.
Dina Asher-Smit uit Groot-Brittanie schreef de winst op haar naam met een tijd van 10.92 seconden. Blessing Okagbare werd tweede in 11.02 seconden en Daryll Neita was de nummer 3 in 11.04.
Dafne Schippers blikt terug op haar 100 meter op de FBK Games.

Progressie

Na de wedstrijd toonde Schippers een glimlach. "Het is geweldig dat er publiek is. Er zitten 1.500 mensen in het stadion, maar het voelt als een redelijk vol stadion. Ik heb dit gemist." Ze was tevreden over haar eigen race. "Ik moet stappen maken dit seizoen. Ik heb sneller gelopen dan mijn vorige race en die progressie moet ik zien", vertelt Schippers, die wel het FBK-record op de 100 meter verloor.
Ik loop vaak de tweede wedstrijd beter dan de eerste
Dafne Schippers
In het voorprogramma liep Schippers op de 100 meter een tijd van 11.22 seconden. Schippers vond het fijn dat deze opwarmer er was. "Ik heb heel vaak dat ik de tweede wedstrijd harder loop dan de eerste. Ik heb lang snelheidstraining gemist de laatste anderhalf jaar door blessures. Dit zijn de ideale trainingen om straks beter te worden."
Schippers, tweevoudig wereldkampioen in 2015 en 2017 en winnares van Olympisch zilver op de 200 meter in 2016, gaat net als Bol naar de Olympische Spelen. Ze loopt de 100 en 200 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.