Instellingen

Honkballers Quick verliezen en zijn nieuwe hekkensluiter: 'In hoek waar klappen vallen'

© RTV Utrecht / Nick Doup
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben zondag de wedstrijd tegen direct concurrent Storks verloren. In eigen huis gingen ze met 7-3 onderuit. Door de nederlaag is Quick naar de laatste plaats in de hoofdklasse gezakt.
De Amersfoorters keken na de eerste inning tegen een 0-1 achterstand aan. 250 Toeschouwers op een zonnig sportpark Dorrestein zagen de achterstand in de vierde inning groter worden. De bezoekers liepen uit naar 0-5.
Quick deed in de zevende inning iets terug door de 1-5 te scoren. In de negende inning werd het verschil weer vijf punten. Quick scoorde ook twee punten in de negende inning. Het bleef bij 7-3.
Een dag eerder verloor Quick ook van Storks: 9-11. De eerste wedstrijd van het drieluik tussen de twee ploegen werd wel gewonnen door Quick. De eindstand was 15-4.

Hoek waar klappen vallen

"Iedereen had de hoop en motivatie na de eerste winst op Storks voor drie wedstrijden achter elkaar winnen tegen één tegenstander, maar het zat er helaas niet in", zegt Quick-speler Amar van Zwieten. "Zij sloegen goede hits en daarmee je win je. Wij deden dat minder."
We werden gedwongen dit weekend te spelen
Marco Wels
Marco Wels, trainer Quik, stond na afloop lang te praten met zijn team. "We hebben gezegd dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Dan moet je elkaar oppeppen en karakter tonen. Daarnaast werden we gedwongen door de bond om dit weekend te spelen. Daar begint het, de hele week was al een beetje roerig."

Andere wedstrijd

In de eerste inning sloeg Van Zwieten een bal ver het rechtsveld in. Van Zwieten denkt dat het een hele andere wedstrijd was geworden als hij de bal iets verder naar links had geslagen. Als dat was gelukt, dan waren twee punten binnen. "Je wil de bal een beetje naar het rechtsveld hebben, zodat de loper op twee sowieso kan scoren. De wind stond een beetje die kant op, dus het zat er helaas niet in."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.