Honkballer Takke heeft profcontract in Amerika binnen: 'Wens komt uit'

© RTV Utrecht / Nick Doup
UTRECHT - De 22-jarige honkballer Tijmen Takke heeft een contract getekend bij de Billings Mustangs uit Montana. Het is voor de Utrechter een langgekoesterde wens die uit is gekomen.
Vorige week liet Takke zich zien in de College World Series door een Grand Slam te slaan. De afgelopen drie jaar honkbalde de Utrechter al in het Amerikaanse Arizona met als ultieme doel een profcontract tekenen. Dat is met zijn kersverse verbintenis bij de Billings Mustangs gelukt.

Droom die uitkomt

"Ik vertelde thuis dat ik graag naar de USA wilde om mezelf daar verder te ontwikkelen als honkballer", vertelt Takke in een persbericht. "Mijn ouders wilden mij daarbij helpen door een deel van mijn studiekosten te betalen. Dit zouden ze alleen doen als ik zelf de reis zou betalen. Ze wilden weten of ik wel gedreven genoeg was."
Door Covid-19 werd het voor Takke wel heel spannend. Hierdoor had hij geen enkele mogelijkheid om zich in de kijker te spelen. "Dat was wel even balen, maar ik ben flink door blijven trainen en heb er alles aan gedaan om mezelf verder te verbeteren", aldus Takke.
Volgende week moet de Utrechter zich melden bij zijn nieuwe club. "Aan mijn inzet zal het in ieder geval niet liggen", besluit de dolgelukkige Takke.
De Billings Mustangs zijn sinds dit seizoen niet meer gelieerd aan een MLB club. De independent baseball league waarin ze spelen is sinds dit seizoen onafhankelijk maar is nog wel partner van MLB. Daarvoor was het een opleidingsteam van de Cincinnati Reds, maar nu dus niet meer. Kortweg betekent dit dat als Takke zich in de kijker speelt elke club hem zou kunnen oppikken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.