Instellingen

De Groot wist niet dat winst Roland Garros haar tiende titel was: 'Bizar'

© Orange Pictures
OUDEWATER - Rolstoelstennister Diede de Groot kon zondag haar geluk niet op. Ze won de finale van het enkelspel van Roland Garros. Dat het voor de inwoonster van Oudewater de tiende grandslamtitel was vond ze te bizar voor woorden.
Ik ben gewoon Diede en ik doe wat ik leuk vind
Diede de Groot
"Fantastisch", blikt De Groot terug op haar tiende grandslamtitel in het enkelspel. "Ik had zelf niet heel bewust meegeteld. Het was heel bizar toen ik na afloop hoorde dat het de tiende was."
Ze versloeg in de finale de Japanse Yui Kamiji. "Het was een lastige partij. De score liet het redelijk makkelijk overkomen maar dat was het niet." De Groot won met 2-0 in sets (6-3, 6-4).

Nummer één van de wereld

De Groot heeft de afgelopen jaren in de tenniswereld flink naam gemaakt. "Dat voelt voor mijzelf niet zo. Ik ben gewoon Diede en ik doe wat ik leuk vind", zegt de Oudewaterse nuchter. Haar twitteraccount heeft ze wel @Diedethegreat genoemd. "Dat vond ik een leuk grapje", zegt de huidige nummer één van de wereld met een lach.
Eind deze maand zal De Groot te zien zijn op het gras van Wimbledon. Het toernooi in Engeland won ze al twee keer. "Dat komt er alweer snel aan. Dat zal een gekke overgangsperiode worden met veel wisselingen van ondergronden", aldus De Groot. "Het gras is alweer even geleden omdat Wimbledon vorig jaar helemaal niet doorging."
De winst van het enkelspel moet ze noodgedwongen ingetogen vieren. Maandag speelt ze namelijk samen met Aniek van Koot nog de finale van het dubbelspel. "Maar er komt nog tijd genoeg om het thuis te vieren met familie en vrienden, dat is ook eigenlijk veel leuker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.