Instellingen

Raceseizoen voor Tessels begint zaterdag in Le Mans: 'Enorm naar uitgekeken.'

© RAC 41 ChromeBurner team
LOPIK - Wayne Tessels staat komend weekend aan de start van de 24 uur van Le Mans. Het is de eerste wedstrijd van het seizoen voor de motorcoureur uit Lopik. De wedstrijd in Frankrijk zou oorspronkelijk twee maanden geleden al plaatsvinden, maar werd vanwege de coronasituatie uitgesteld.
De tussenliggende periode heeft het RAC41 ChromeBurner-team gebruikt om technisch de puntjes op de i te zetten. Deze week staan er een testdag en officiële vrije trainingen op het programma. Daarna volgen kwalificatietrainingen en een avondtraining. Vrijdag rond de middag zijn de startposities voor de wedstrijd bepaald.
De echte race begint zaterdagmiddag om 12 uur. "Ik heb hier enorm naar uitgekeken", zegt Wayne Tessels. "We waren er in april al klaar voor, maar het team heeft de tussenliggende periode gebruikt om de motor nog verder te verbeteren."
Dat het erg warm lijkt te gaan worden met mogelijk een bui op de racedag, maakt Tessels niet zoveel uit. "We hebben in de afgelopen jaren laten zien dat we in alle weeromstandigheden en baancondities sterk zijn. Ik heb er dan ook erg veel zin in."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.