Instellingen

SCHC-captain scoort opnieuw voor winnend Oranje

© Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Caia van Maasakker heeft in de tweede poulewedstrijd van het EK hockey opnieuw gescoord. De SCHC-aanvoerder maakte de 4-0 in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje. Ook Eva de Goede uit Zeist was één keer trefzeker.
De Goede, die na de zomer verkast van Amsterdam naar HGC, tekende voor de 1-0. Nadat Matla en Stam Oranje op 3-0 hadden gebracht, scoorde Van Maasakker uit een strafcorner. Matla (2x) en Alberts tilden de stand naar 7-0, waarna Spanje nog een eretreffer maakte.
Nederland is door de zege verzekerd van een plaats in de halve finale. Woensdag volgt nog de laatste groepswedstrijd, tegen Schotland.

Van Maasakker

Voor Caia van Maasakker, die afgelopen weekend haar 200e interland speelde, zijn de EK en de Olympische Spelen het laatste hoofdstuk van haar hockeyloopbaan. De 32-jarige speelster kondigde vorige maand haar afscheid aan.
Ze hoopt haar ere lijst, waarop al twee wereldtitels, olympisch goud en olympisch zilver prijken, nog uit te breiden met twee extra gouden plakken. "Ik kijk heel erg uit naar de Spelen, waar we als team op onze top willen zijn. We zijn bevoorrecht dat we weer mogen sporten en daar ben ik me bewust van. Dit EK groeien we echt in het toernooi en we willen iedere wedstrijd weer beter spelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.