Tessels baalt na vroege uitschakeling in Le Mans: 'Brand was pech'

© RAC 41 ChromeBurner team
LOPIK - Motorcoureur Wayne Tessels is zaterdag vroeg uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans. Een teamgenoot van de rijder uit Lopik crashte en de motor kon niet voldoende worden gerepareerd, waardoor een einde kwam aan de race.
De rijder die de crash veroorzaakte dacht dat hij de 24 uur in de eerste 500 meter kon winnen
Wayne Tessels
De wedstrijd begon op zaterdag om 12.00 uur. Na ongeveer 500 meter rijden was de race al voorbij voor Tessels en zijn RAC41 ChromeBurner-team. Teamgenoot Chris Leesch uit Luxemburg werd er in de tweede bocht van achteren afgereden door een ander. Vervolgens crashte Leesch.

Crash

Tessels zag de crash vanaf de kant. "De eerste bocht was een chicane. Dan ga je eerst naar links en vervolgens gelijk naar rechts. Een andere rijder dacht denk ik dat hij de 24 uur in de eerste 500 meter kon winnen. Die remde veel te laat voor de eerste bocht, raakte de controle kwijt en zijn motor raakte de motor van mijn teamgenoot."

Brand

Daarna vatte de motor brand en werd die geblust. Eletronische schade kon niet worden voorkomen. Het team probeerde de motor gereed te maken voor het hervatten van de race, maar de problemen bleven aanhouden.
"Pech dat de motor in brand vloog. Het blussen is niet goed voor de elektronica. Nadat mijn teamgenoot lopend de motor had teruggebracht, moest alle elektronica vervangen worden. Toen dat klaar was, ben ik op de motor gestapt. De elektrische problemen bleven zich voordoen, waarna is besloten om te stoppen", vertelt Tessels.

Uur achterstand

Dit betekende weg podiumkansen en een einde aan de race waar Tessels naar uitkeek. Het team van Tessels, met drie rijders die elkaar tijdens Le Mans zouden afwisselen, was naar Frankrijk gegaan met als doel om als eerste te eindigen. In de kwalificatie werden ze derde.
Toen Tessels ging rijden in de hoofdrace na de crash stond het team 46ste. "Met een uur achterstand konden we dat nooit meer goedmaken, ondanks dat het een lange race is", besluit Tessels, die de eerstvolgende wedstrijd rijdt in de volgende maand in het Portugese Estoril.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.