Instellingen

Organisatie Varsity kijkt uit naar publiekloze 137e editie: 'Naar toegeleefd'

© RTV Utrecht / Robert Claus
HOUTEN - Een hoop maatregelen zullen er zondag zijn bij de 137e editie van de Varsity. Zo mag er geen publiek aanwezig zijn en moet iedereen die aanwezig is worden getest op het coronavirus. Toch kijkt Maarten Lanooy, van de organisatie van de Varsity, enorm uit naar de grote dag.
We werken er al vanaf augustus naar toe
Maarten Lanooy
"Tot drie weken geleden hadden we nog de vraag of het door kon gaan. We hebben groen licht gekregen en morgen gaat het dus echt gebeuren", vertelt Lanooy in de uitzending van Namen en Rugnummers.
Er mag voor het eerst in de geschiedenis van de Varsity geen publiek aanwezig zijn. "Overal staan mensen om het publiek weg te houden. We hebben dit ook veelvuldig online gecommuniceerd. We gaan het publiek ontzettend missen, maar de roeiers zijn blij dat het in ieder geval door kan gaan."

Alleen Oude Vier

Qua deelnemersveld is de Varsity ook meer ingetogen. Alleen de dames en heren Oude Vier komen in actie. "Omdat we toestemming hebben gekregen als topsportevenement mogen de andere velden niet mee doen. Alleen die twee klassen hebben die status. De Varsity is ooit ook ontstaan met die twee klassen", aldus Lanooy.
Ondanks alles kijkt de organisatie enorm uit naar zondag. "We werken er al vanaf augustus naar toe. Als je dan nu de tenten ziet staan, daar leef je echt naar toe." Vorig jaar ging de Varsity vanwege de coronacrisis niet door. In 2019 zegevierde bij de mannen het Utrechtse Triton. Dit weekend zijn zij dus de titelverdediger.
De Varsity is zondag vanaf 14.00 uur live te volgen in de radio-uitzending van Namen en Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.