Oranje start EK zonder De Ligt

© Orange Pictures
ABCOUDE - Matthijs de Ligt uit Abcoude mist de eerste wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal op het EK van zondag tegen Oekraïne. De verdediger van Juventus is nog onvoldoende hersteld van een liesblessure.
"Voor Matthijs komt de wedstrijd net iets te vroeg, daarin gaan we geen risico nemen', vertelde bondscoach Frank de Boer zaterdag tijdens een persconferentie. "Er komen nog twee andere wedstrijden. Als het spannend was geweest, had hij kunnen spelen, maar gezien de aard willen we geen risico nemen. Hij zit er dicht tegenaan. We verwachten dat hij er de volgende wedstrijd bij is."
De Ligt viel vorige week tijdens een training in Portugal uit met liesklachten. Hij trainde afgelopen week aangepast. De Ligt werd afgelopen zondag in de oefenwedstrijd tegen Georgië vervangen door Utrechter Jurriën Timber, die zondag tegen Oekraïne ook veel kans heeft op een basisplaats.
De Boer wilde zijn opstelling voor het openingsduel op het EK nog niet prijsgeven. "Er zijn een paar spelers die op de deur kloppen en laten weten dat ze er klaar voor zijn", zo doelde hij waarschijnlijk op Ryan Gravenberch en Steven Berghuis, die de afgelopen weken net als Timber een goede indruk op de bondscoach hebben gemaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.