RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rugbyers Eemland verslaan Haarlem: 'Bizarre wedstrijd'

1/4
AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland hebben zaterdag in de voorjaarscompetitie van de ereklasse Haarlem verslagen. De Amersfoorters waren in het uitduel met 36-34 te sterk.

Ik dacht nog misschien hebben we hem verloren"
Mathijs de Wit

Eemland kende een goede tweede helft. Bij rust keek de ploeg van coach Sven Bulens nog tegen een 22-12 achterstand aan.

"Het was een bizarre wedstrijd. We begonnen slordig en zij begonnen goed", blikt rugbyer Mathijs de Wit toch. "We hebben ons heel goed herpakt in de tweede helft. Een pittige maar leuke wedstrijd."

Op zoek naar oorzaak
Het was niet voor het eerst dit seizoen dat Eemland slecht begon. "Hoe dat kan? Dat vraag ik mijzelf ook af", zegt De Wit. "Op de trainingen gaan we er keihard in en dan bij zo'n wedstrijd moet iedereen er nog even inkomen."

"We waren in het begin echt niet scherp", zag coach Bulens. "Zij waren dat wel. Het was heel spannend."

Rugbyer Mathijs de Wit in gesprek met verslaggever Robert Claus


"We hebben er in de rust keihard over gepraat en het omgedraaid. Ik weet niet wat het is, mentaal denk ik", aldus De Wit. Dat beaamde coach Bulens. "Ik zei in de rust dat ze veel beter waren dan dit. Die mindset moest terugkomen."

Ik was best wel nerveus"
Bas Rabenort

De Amersfoortse rugbyers, mede door een late try van Haarlem, wisten na het laatste fluitsignaal niet direct dat de winst binnen was. "Nee", lacht De Wit. "Volgens mij Haarlem ook niet. Ik dacht nog misschien hebben we hem verloren. Dat is ook een interessante manier om te spelen als je geen idee hebt wie er voor staat."

Voor Bulens was de winst geen verrassing. "Ik hou elke score bij. Ik heb een boekje waarin ik alles op schrijf", aldus de oefenmeester.

Debuut voor Rabenort
"Ik tril nog steeds", blikt Bas Rabenort terug. Hij maakte zaterdag zijn debuut voor Eemland. "Het was spannend aan het begin, maar het ging erg goed. Ik heb ook nog gescoord dus dat is mooi. Ik was best wel nerveus, maar als je eenmaal de bal krijgt dan is het gaan."

Debutant Bas Rabenort aan het woord


Rabenort maakte een try. "Ik zag de gaten al voor me. Toen ik de bal op mij af zag komen ging ik ervoor. Hij was net over de lijn. Ik had er ook geluk bij", aldus de ambitieuze Rabenort. "Ik wil alles uit mijn carrière halen. Als ik opties krijg voor het buitenland dan ga ik daar graag heen."

Op de ranglijst van de ereklasse stat Eemland op de tweede plek. Er staan nog twee wedstrijden voor de Amersfoorters op het programma. Volgende week tegen The Bassets en die week daarop in de laatste speelronde tegen The Hookers.

Coach Sven Bulens: 'Ik mis de internationals'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -