Instellingen

Handbal Houten wint met overtuiging alternatieve competitie

© ajck2009
HOUTEN - Handbal Houten heeft de alternatieve competitie met overtuiging op haar naam geschreven. Hercules werd zaterdag in eigen huis met ruime cijfers verslagen: 36-18. Daardoor stelden ze de koppositie vroegtijdig veilig.
Er staan nog twee duels op het programma, maar Handbal Houten kan niet meer achterhaald worden. De voorsprong op nummer twee Volendam 2 is zes punten na acht wedstrijden.

Overtuiging

Van die acht partijen wonnen de Houtenaren er zeven. Alleen de tweede wedstrijd tegen Aalsmeer 2 resulteerde in een nederlaag. Ook het doelsaldo met 235 goals voor en 195 treffers tegen van Handbal Houten is het beste van de competitie.

De wedstrijd met publiek

In het thuisduel met Hercules, waar voor het eerst in de alternatieve competitie publiek aanwezig was, ging Handbal Houten na een helft spelen met 20-8 aan de leiding. In de tweede helft hield de ploeg van Freek Gielen op overtuigende wijze de voorsprong vast.

Opzet competitie

De alternatieve competitie, die is opgezet door de handbalbond, bestaat uit zes teams. De competitie is een alternatief voor de reguliere competitie. Die ging niet door vanwege corona.
Volgende week zaterdag gaat Handbal Houten op bezoek bij Volendam.
Handbal Houten - Hercules.
Handbal Houten - Hercules. © ajck2009
Handbal Houten - Hercules.
Handbal Houten - Hercules. © ajck2009

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.