Nederlandse hockeysters prolongeren Europese titel: 'Enorm trots'

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De Nederlandse hockeysters hebben in Amstelveen het EK gewonnen. In de finale werd de titel geprolongeerd door Duitsland zondag met 2-0 te verslaan.
Oranje kwam na 18 minuten spelen met 1-0 voor te staan door een treffer van Marloes Keetels. Zij wist de bal binnen te werken na een strafcorner van SCHC-speelster Caia van Maasakker.
Vier minuten voor het einde van de wedstrijd zorgde Frédérique Matla met de 2-0 voor de beslissing.

Regiogenoten

Naast SCHC-speelster Van Maasakker behoren ook ploeggenoten Pien Dicke en Laurien Leurink tot de selectie. Verder maken Malou Pheninckx van Kampong, Eva de Goede uit Zeist en de Amersfoortse keepster Josine Koning, die voor Den Bosch speelt, deel uit van de 18-koppige selectie.
"We zijn nog heel erg op zoek, maar het is ook een uitdaging voor ons; we willen wel op ons best spelen, maar ook weer niet te vroeg pieken", zei De Goede, die met haar ploeg in voorbereiding is op de Olympische Spelen in Tokio, bij de NOS.
Dit zijn kippenvelmomenten
Eva de Goede
"We zijn volle bak gegaan en het is niet erg als sommige dingen niet lukken. Er zaten nog wat schoonheidsfoutjes in, maar daar kunnen we nog aan werken in aanloop naar de Spelen om daar gewoon een gouden plak te winnen."
De Goede leek het EK te gaan missen omdat ze begin april haar pols brak. Ze keerde echter snel terug. "Ik ben onwijs trots en dit had ik niet durven dromen", aldus De Goede. "Dit zijn kippenvelmomenten en spelen voor thuispubliek is het lekkerste wat er is. Dit gaan we tijdens de Spelen niet meemaken."
Voor Oranje is het de derde EK-titel op een rij. Twee jaar geleden werden de Duitse hockeysters ook verslagen en ook toen werd het 2-0. Oranje wist op het EK in eigen land alle wedstrijden te winnen. In de poule werden Ierland (4-0), Spanje (7-1) en Schotland (10-0) verslagen en in de halve finales waren ze met 3-1 de baas over België.
Eva de Goede uit Zeist
Eva de Goede uit Zeist © Orange Pictures

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.