RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Dijk tempert verwachtingen voor NK tijdrijden: 'Nog steeds last van corona'

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Tien keer stond ze op het podium, waarvan vier keer op de hoogste trede. Ellen van Dijk uit Woerden is de laatste jaren een vaste waarde op het NK tijdrijden. Het is echter maar zeer de vraag of ze woensdag een elfde medaille aan haar prijzenkast kan toevoegen.

Van Dijk werd dit voorjaar geconfronteerd met een coronabesmetting, waardoor haar voorbereiding op de nationale titelstrijd behoorlijk in het water viel. "Het is tien weken geleden, maar ik heb er nog steeds last van", zegt de wereldkampioene van 2013, die zelfs lang twijfelde of ze Łberhaupt zou starten op het NK. "Afgelopen weekend heb ik de knoop doorgehakt, ik ga gewoon rijden."

Geen verwachtingen
De kans dat ze woensdag een vijfde nationale titel aan haar palmares toevoegt, schat de 34-jarige Van Dijk niet erg hoog in. "Het was een andere aanloop, met andere verwachtingen. Ik zal niet op mijn best zijn, maar ik ben benieuwd om te kijken waar ik dan wŤl sta."

En er is nůg een reden waarom Van Dijk woensdag in Drente aan de start wil staan. "Ik vind tijdrijden supermooi, en er zijn er niet zoveel. Dus zoveel kansen zijn er niet", aldus de renster die niet is geselecteerd voor de Olympische Spelen, waar ze in 2016 vierde werd op de tijdrit.

Ellen van Dijk: 'Benieuwd waar ik wŤl sta'


Of Van Dijk zaterdag het NK op de weg zal rijden is hoogst onzeker. "Dat hangt ervan af hoe het woensdag gaat. Maar Šls ik start zal ik het als een trainingsrit rijden en mezelf in dienst van de ploeg stellen."

Floortje Mackaij
Behalve Van Dijk staan er nog vier rijdsters uit onze provincie aan de start in Emmen. Mischa Bredewold uit Hoogland, Kristie van Haaften uit De Meern en MariŽlle Meijering uit De Meern zullen normaal gesproken geen topklassering rijden. Floortje Mackaij, die net als Van Dijk uit Woerden komt, mikt op een plaats bij de beste vijf.

Floortje Mackaij hoopt op plaats in top 5


"Ik heb getraind op de tijdrit dus ik sta wel met verwachtingen aan de start, om in elk geval voorin mee te doen. Er zijn veel sterke meiden in Nederland, maar ik hoop misschien wel voor de top vijf te strijden."

Utrechtse mannen geen kanshebbers
De vier Utrechtse NK-deelnemers bij de mannen gaan op de 29,6 kilometer rond Emmen naar verwachting geen hoge ogen gooien. Het kwartet Gerwin Coljť uit Snelrewaard, Thijs de Lange en Bart Lemmen uit Utrecht en Nils Wolffenbuttel uit Nigtevecht zal zich er vooral op richten om voor zichzelf een goede race te rijden.

De vrouwen beginnen woensdag om 13.15 uur aan hun NK tijdrijden. De start van de mannen is rond 16.30 uur.

Ellen van Dijk won het NK tijdrijden in 2007, 2012, 2013 en 2018. In 2011, 2014, 2015, 2017 en 2019 werd de Woerdense tweede. In 2009 veroverde ze het brons.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -