Deur is nog niet helemaal dicht voor Jasper Luijkx

© Orange Pictures
UTRECHT - Hij is pas 25, maar Jasper Luijkx is gestopt met tophockey. De middenvelder van Kampong liet dat onlangs aan de club weten. Hij speelde vijf jaar in het eerste van Kampong, en werd twee keer landskampioen met de Utrechtse club.
In 2019 liep hij een zware knieblessure op, waarvan hij erg lang moest revalideren. Hij dacht toen al aan stoppen, maar besloot zich aan het begin van het afgelopen seizoen toch nog op de spelerslijst te laten zetten. "Omdat ik toch moest revalideren."

Nieuwe tegenslag

Dat pakte goed uit. Fysiek ging het goed met Luijkx, en hij maakte zelfs zijn rentree in de hoofdklasse. Maar er waren ook tegenslagen. Hij stond een paar weken buitenspel door een scheurtje in zijn hamstring en drie weken voor de play-offs bleek hij besmet met Corona. "Ik snapte niet hoe besmet kon raken, ik had een bubbel voor mezelf gecreëerd."
Uiteindelijk speelde Luijkx toch mee in de verloren play-offs tegen Bloemendaal. "Dat ging boven verwachting goed." Toch waren het zijn laatste wedstrijden voor Kampong. "Toen de club me belde om te praten over komend seizoen besefte ik dat het mooi is geweest. Op deze manier stoppen is mij heel veel waard."

Toekomst

"Als ik die fysieke problemen niet had gehad, had ik dit besluit niet op 25-jarige leeftijd hoeven nemen", vervolgt Luijkx. "Maar ik heb geen zin in weer die angst voor een blessure. Dit is het moment om te stoppen."
Wat het voor zijn sportleven betekent, is nog niet duidelijk. Luijkx werd al gevraagd om met een groep vrienden in Pinoké 4 te gaan hockeyen. "Maar ik wil me niet vastleggen. Misschien ga ik andere sporten uitproberen, voetballen, tennissen, kyte-surfen."
En heel misschien keert hij nog wel terug bij Kampong. "Weet je, voor nu is het klaar. Maar ik ben pas 25, dus mocht ik heimwee krijgen en het echt heel erg gaan missen, kan ik altijd nog terug. Maar dat is nu niet aan de orde."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.