Voormalig Utrecht-doelman Jensen tekent in België

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-doelman David Jensen speelt volgend seizoen in de Belgische competitie. De Deen heeft een eenjarig contract getekend bij Westerlo. Die club eindigde afgelopen seizoen als derde op het tweede niveau in België.
De inmiddels 29-jarige Jensen belandde in 2016 bij FC Utrecht, als reservedoelman achter Robbin Ruiter. Toen Ruiter een ernstige blessure opliep, werd Jensen eerste keeper, en dat bleef hij ook toen Ruiter hersteld was.
Aan het begin van het seizoen 2019-2020, onder trainer John van den Brom, raakte Jensen zijn basisplaats in de Galgenwaard kwijt aan Maarten Paes. De Deen werd mede verantwoordelijk gehouden voor de vroege Europese uitschakeling.
In januari 2020 vertrok hij bij FC Utrecht om bij de New York Red Bulls te gaan spelen. Die club verlaat hij nu om terug te keren in Europa.
Jensen speelde 118 duels voor FC Utrecht: 86 in de eredivisie, zes in de eerste divisie namens Jong FC Utrecht, zeven in de KNVB beker, elf in de play-ofs om Europees voetbal en acht in de voorronde van de Europa League.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.