Instellingen

'De Ligt klaar voor Oostenrijk'

© Orange Pictures
ABCOUDE/UTRECHT - Matthijs de Ligt kan donderdagavond meedoen met het Nederlands elftal in de EK-wedstrijd tegen Oostenrijk. "Hij heeft weer voluit op de training meegedaan", verklapte collega-verdediger Stefan de Vrij op een persconferentie. "Hij lijkt er wel klaar voor."
Oranje trainde dinsdag achter gesloten deuren in Zeist. De media konden de oefensessie niet volgen. "Maar het ziet er heel goed uit", zei De Vrij over de Abcoudenaar. "Hij lijkt speelklaar."
De Ligt miste zondag het eerste, met 3-2 gewonnen EK-duel van Oranje tegen Oekraïne. De verdediger van Juventus kampte vorige week met liesklachten. Bondscoach Frank de Boer wilde nog geen risico met hem nemen.

Timber wel of niet

Nu De Ligt terug is heeft De Boer twee opties. Hij kan de jonge Utrechter Jurriën Timber uit zijn basisformatie halen, maar hij kan er ook voor kiezen om Daley Blind als linksback te laten spelen. In dat geval spelen De Ligt, De Vrij en Timber als centrumverdedigers en verhuist Patrick van Aanholt naar de bank.
"Dat is een keuze die de bondscoach moet maken", zei De Vrij. "Ik vind alles goed. Timber heeft het prima gedaan. Hij heeft aangetoond dat hij dit niveau aan kan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.