Instellingen

FC Utrecht laat PSV ontsnappen

UTRECHT - PSV heeft zondag op miraculeuze wijze een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen subtopper FC Utrecht: 0-0.
De ploeg van trainer Fred Rutten had bij de rust al op een kansloze achterstand moeten staan. Dankzij veel geluk en uitstekend keeperswerk van Andreas Isaksson bleven de Brabanders ook in de tweede helft overeind.
Het gemakzuchtige PSV verspeelde niettemin de koppositie aan FC Twente, terwijl FC Utrecht op de vijfde plaats bleef hangen.
FC Utrecht was de lijstaanvoerder voor de pauze op alle fronten de baas. De strijdbare thuisclub verzuimde evenwel het grote overwicht in de stand tot uitdrukking te brengen. Kansen kreeg de ploeg van Du Chatinier voor de rust genoeg. Maar om onverklaarbare reden wilde de bal er niet in.
PSV-doelman Andreas Isaksson steeg tot grote hoogte. De Zweedse keeper, die in en buiten Eindhoven nogal eens ter discussie staat wegens zijn rare capriolen in het eigen strafschopgebied, greep uitstekend in bij een serie doelpogingen van Jacob Mulenga, SanderKeller, Michael Silberbauer en Ricky van Wolfswinkel. De laatste tikte de bal in de negentiende minuut ook nog op de binnenkant van de paal.
De PSV-afweer stond erbij en keek ernaar. Met name Erik Pieters (ex-FC Utrecht) speelde een dramatische wedstrijd. Na een nieuwe fout van de bonkige linksback knalde Mulenga de bal in de 41e minuut de tribune in.
Na de rust, met Jonathan Reis bij PSV voor Toivonen, kwamen de opgepepte bezoekers beter in de wedstrijd. In de eerste vijf minuten zorgden Balazs Dzsudzsak, Danko Lazovic en Reis zelfs voor het eerste gevaar in het Utrechtse strafschopgebied. De beste kans was niettemin weer voor de thuisclub, die Silberbauer in riante positie opnieuw zag falen.
In de 51e minuut moest de vrijwel onzichtbare Ibrahim Afellay bij PSV naar de kant. Zijn Belgische vervanger Funso Ojo (18) werd belast met het uitschakelen van zijn speelse landgenoot Dries Mertens. Dat ging hem redelijk af.
In de vrij evenwichtige tweede helft was PSV na ruim een uur echt dicht bij 0-1. Bakkal schoot op de paal waarna Reis de rebound naast tikte. In de slotfase ging van PSV, dat in de 87e minuut Dzsudzsak nog verloor na zijn tweede gele kaart, toch nog de meeste dreiging uit. Het moegestreden FC Utrecht hield evenwel het
dikverdiende punt terecht vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.