TVM mikt op vijf olympische medailles

HOOGEVEEN - Vijf medailles, minimaal. Dat is waar president-directeur Arjan Bos van TVM in februari bij de Olympische
Spelen op rekent, zo zei hij dinsdag bij de presentatie van de schaatsformatie voor het nieuwe seizoen.
Trainer Gerard Kemkers vindt dat hij daar met de huidige groep zeker aan moet voldoen. ,,In deze ploeg zit veel potentie, alle schaatsers staan regelmatig op het podium. Vijf medailles vind ik het minimum, wij moeten in
staat zijn een flink aantal plakken te halen.''
Het merendeel van die medailles moet komen van Sven Kramer, van wie verwacht wordt dat hij in ieder geval de 5000 en 10.000 meter wint. De Fries lijkt met die druk goed te kunnen omgaan.

VERWACHTINGEN

"Voorgaande seizoenen werd ook steeds van me verwacht dat ik alles zou winnen, ook toen had ik al te maken met het hoge verwachtingspatroon. En ik vrees dat dat ook nooit meer anders zal zijn. Ik moet gewoon zorgen dat ik geen fouten maak."
Kramer heeft een goed gevoel overgehouden aan de voorbije zomer, waarbij TVM in het buitenland trainingssessies afwerkte. "Ik heb hard getraind, maar dat is niet waar het alleen om gaat. Je moet ook slim trainen en goed trainen. Het zou niet slim zijn risico's te nemen. Ik moet mijn lichaam heel houden. Ik hoef mijn
trainingsprogramma ook niet om te gooien, de vorige drie seizoenen heeft het tot succes geleid."

ZORGVULDIGER

Ireen Wüst en Paulien van Deutekom spraken dinsdag in het hoofdkantoor van TVM juist de hoop uit het teleurstellend verlopen vorige seizoen te vergeten. Met beide schaatssters wordt nu zorgvuldiger omgesprongen.
Van Deutekom maakte vorig seizoen de laatste schaatswedstrijden niet mee, omdat ze vermoeid was. "Deze zomer hebben we het anders aangepakt. Ik voel me goed", zei ze dinsdag. Wüst is de enige schaatser in het team van TVM met olympisch goud. Vier jaar geleden won ze in Turijn de 3000 meter.
Erben Wennemars, Carl Verheijen uit Leusden en Renate Groenewold bereiden zich voor op hun laatste Olympische Spelen. Verder bestaat het team nog uit Wouter Olde Heuvel en de jongelingen Marrit Leenstra en Koen Verweij, de enige nieuweling in het team. Daar tegenover staat het vertrek van Beorn Nijenhuis (Hofmeier) en Jan Smeekens (DSB).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.