Promovendus SCHC zoekt nog twee versterkingen

© Fotostudio Red Green Blue
BILTHOVEN/GROENEKAN - Roderick Tam speelt komend seizoen weer bij SCHC. Tam speelde al eerder voor de naar de hoofdklasse gepromoveerde hockeyclub uit Bilthoven, maar keerde twee jaar geleden terug naar zijn oude club Victoria.
Tam is één van de twee aanwinsten die vooralsnog zijn vastgelegd door SCHC. Eerder werd al bekend dat Floris de Ridder overkomt van Kampong. Daarnaast komt er één speler uit de eigen jeugd over naar de A-selectie. Oudgediende Thijn Knetemann neemt afscheid van tophockey.
"We zoeken nog iemand voor de achterhoede en nog iemand voor de aanval", zegt Leonard Posthumus Meyjes namens de technische commissie van SCHC. Als die spelers gevonden zijn moet de selectie van de Bilthovense club sterk genoeg zijn om zich in de hoofdklasse te handhaven.
Posthumus Meyjes weet dat een moeilijke zaak zal worden. "Rechtsteeks handhaven zal lastig worden, dus moeten we minimaal elfde worden." In dat geval speelt de ploeg aan het einde van het seizoen promotie/degradatiewedstrijden tegen de nummer twee van de promotieklasse.

Voordaan

Bij het Groenekanse Voordaan, dat een klasse lager in de promotieklasse speelt, zijn nagenoeg geen mutaties. Daan Jongejan stopt, en dat geldt vermoedelijk ook voor Bob Rijksen, die naar Amsterdam verhuist.
De selectie zal worden aangevuld met vier talentvolle A-junioren. "En dat is goed nieuws, want dat is lang geleden", zegt trainer Peter Jonker. "Van twee van die jongens verwacht ik dat ze het het komend seizoen al gaan halen."
Nieuwe spelers van buiten heeft de club uit Groenekan nog niet vastgelegd. "We willen die vier gasten uit onze eigen jeugd niet in hun groei belemmeren", zegt Jonker, die komende week nog wel gesprekken voert met twee mogelijke aanwinsten.
Met de nieuwe selectie durft Jonker in te zetten op een plaats in het linkerrijtje. "We houden een goeie ploeg over. Ik ga er vanuit dat we niet naar beneden hoeven te kijken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.