De Ligt na kritiek Van Basten: 'Als iemand als meneer Van Basten kritiek levert, dan luister je daar wel naar'

© Orange Pictures
ABCOUDE/UTRECHT - Matthijs de Ligt kan leven met de kritiek die hij na het met 2-0 gewonnen EK-duel tegen Oostenrijk op televisie kreeg van analyticus Marco van Basten kreeg. "Als iemand als meneer Van Basten kritiek levert, dan luister je daar wel naar", zei de verdediger uit Abcoude vrijdag voor de training in Zeist.
"Als iemand van zijn statuur iets zegt, dan ga je daar toch naar kijken. Hij heeft ook nog eens in Italië gespeeld", zegt de 21-jarige verdediger van Oranje en Juventus. "Ik snap wat hij zegt, maar soms moet je binnen een seconde een beslissing nemen."

Leider

Van Basten is tijdens het EK analyticus bij de NOS. De Utrechter vindt dat De Ligt, verdediger van Juventus, beter leiding moet geven aan de defensie van Oranje. "De Ligt is de centrale verdediger", zei de oud-bondscoach. "Hij is de bewaker van de verdediging. Je moet je laten gelden, de verdediging leiden. Maar hij gaat achter zijn man aan en laat een gapend gat achter. Dat zijn dingen. Hij is naar Italië gegaan om te leren verdedigen, maar ik denk dat hij toch nog weinig heeft opgestoken daar. Dit zijn de momenten waar het om gaat."
De Ligt ziet het als een compliment dat Van Basten hem als leider van de defensie van Oranje ziet. Hij wil ook iets doen met de kritiek. "Ik wil me iedere training en wedstrijd verbeteren. Dat blijft zo. Ik zal niet snel een perfecte wedstrijd spelen, maar streef daar wel naar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.