RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wiebes zevende op NK, titel voor Amy Pieters

PROVINCIE UTRECHT - Lorena Wiebes is als zevende geŽindigd op het NK wielrennen. De Mijdrechtse was de snelste van een peloton dat op bijna vier minuten van de winnares Amy Pieters finishte. Het was de eerste nationale titel voor Pieters.

Van Haaften vroege aanvalster
De wedstrijd was al vroeg in gang getrokken door Kristie van Haaften. De renster uit De Meern reed in de vijfde ronde weg en pakte in haar eentje meer dan een minuut voorsprong.

Twee ronden later kreeg Van Haaften gezelschap van een grote groep, onder wie Lorena Wiebes, Floortje Mackaij uit Woerden en de Utrechtse Belle de Gast. Even voorbij de helft van de wedstrijd viel de kopgroep uit elkaar. Van Haaften bleef in de kopgroep, Wiebes, Mackaij en De Gast lieten zich inrekenen door het peloton.

Finale
Dat gebeurde zeven ronden voor de finish ook met Kristie van Haaften. Zij betaalde de tol voor haar vele inspanningen en moest de kopgroep laten gaan. Zij verliet de koers uiteindelijk voortijdig.

De vijf bleven bij elkaar en twee ronden voor de finish demarreerde Pieters. Zij reed haar voormalige medevluchters op meer dan twee minuten en kwam solo over de finish. Nancy van der Burg werd tweede, Karlijn Swinkels veroverde het brons.

Sabrina Stultiens, die in de finale weg was gesprongen uit het peloton werd zesde, achter haar won Wiebes, de kampioene van 2019, de sprint van het peloton.

Uitslag
1 Amy Pieters
2 Nancy van der Burg
3 Karlijn Swinkels
7 Lorena Wiebes (Mijdrecht), op 3'40"
10 Floortje Mackaij (Woerden), op 3'43"
22 Ellen van Dijk (Woerden), zelfde tijd
24 Mischa Bredewold (Hoogland), op 3'51"
35 Belle de Gast (Utrecht), op 3'59"

Cathalijne Hoolwerf (Eemdijk), Kristie van Haaften (De Meern) en Maaike Coljť (Snelrewaard) verlieten de wedstrijd voortijdig.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -