Badmintonner Yao Jie stopt als prof

AMERSFOORT - Badmintoninternational Yao Jie zet na de China Open in december een punt achter haar internationale loopbaan. De 32-jarige topper is dan ook niet meer beschikbaar voor het nationale team.
"Mijn man en ik willen graag kinderen", zo verklaarde de geboren Chinese donderdag haar komend afscheid. Yao Jie is getrouwd met badmintonner Eric Pang. Ze blijft voorlopig wel in de Nederlandse competitie spelen voor Amersfoort.
Yao Jie komt sinds 2001 voor Nederland uit in internationale toernooien, haar Nederlandse paspoort kreeg ze pas in augustus 2003.
Samen met de voormalig Indonesische Mia Audina bepaalde ze het gezicht van het Nederlands badminton, dat in de afgelopen jaar bij de vrouwen grote successen had.

DUTCH OPEN

Zo was Jie Europees kampioen in het enkelspel en won ze met de Nederlandse vrouwenploeg goud op het EK en zilver op het WK voor landenteams. De Dutch Open won ze in 2003 en 2008.
Op haar laatste Dutch Open, deze week in Almere, laat Yao Jie zich niet bijstaan door de nieuwe bondscoaches, maar heeft ze uit nostalgisch oogpunt oud-bondscoach Martijn van Dooremalen gevraagd. "Op de goeie ouwe tijd", aldus Van Dooremalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.