Schep en Bos 5e, eindzege Bartko/Kluge

AMSTERDAM - Robert Bartko en Roger Kluge hebben de Zesdaagse van Amsterdam gewonnen. Het koppel uit Duitsland verzamelde op de wielerbaan in Amsterdam 264 punten. De Zwitsers Bruno Risi en Franco Marvulli eindigden op één ronde als tweede, met 250 punten.
Danny Stam mocht met zijn Duitse partner Leif Lampater zaterdagnacht de laagste trede van het podium beklimmen. Stam en Lampater hadden ook een ronde achterstand, maar vijftien punten minder dan Risi en Marvulli.
Theo Bos besloot zijn tijdelijke rentree op de baan op de vijfde plaats. De wegrenner van Rabobank kwam samen met Amersfoorter Peter Schep tot 226 punten. Het Nederlandse duo moest elf ronden toegeven op Bartko en Kluge, die op de vierde dag de leiding in Amsterdam hadden moeten afstaan aan Risi en Marvulli. Zaterdagavond maakten de Duitsers hun ronde achterstand op het Zwitserse koppel echter meer dan goed.
De andere winnaars in Amsterdam waren de Zwitsers Tristan Marguet en Silvan Dilier (UIV Talents Cup), Vera Koedooder en Kirsten Wild (vrouwen) en de Fransman Grégory Baugé (sprint

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.