Instellingen

Kapotte schaats kost Van Doorn olympische ticket

MONTREAL - Pech heeft shorttrackster Annita van Doorn zaterdag bij de wereldbekerwedstrijden in Montreal op de 500 meter een ticket voor de Winterspelen in Vancouver gekost. De 26-jarige Utrechtse bereikte op de sprintafstand de kwartfinales, met uitzicht op meer. Maar een kapotte schaats voorkwam dat.
Van Doorn uit Nieuwegein is op de 500 meter in bezit van een olympische nominatie en hoefde in Montreal slechts bij de beste twaalf te eindigen om vormbehoud te tonen. De Nederlandse hoefde in haar serie slechts bij de eerste drie te eindigen om aan de eis van sportkoepel NOCNSF te voldoen.
Direct na de start kwam Van Doorn echter in botsing met de Amerikaanse Katherine Reutter, waarbij een groot deel van een ijzer afbrak. Ze kon de race niet afmaken en belandde in het eindklassement op de achttiende plaats. Van Doorn, die vandaag ook nog een kans op de 1000 meter heeft, baalde. "Dit was een ideale kans," zei ze.
Liesbeth Mau-Asam kwam op de 500 meter eveneens in de buurt van een olympisch ticket. Zonder nominatie moest de Nederlandse bij de eerste acht eindigen. Mau-Asam miste in haar serie van de kwartfinale op een haar de tweede plaats (en kwalificatie voor de halve finale) en eindigde in het afstandsklassement als tiende.
Sjinkie Knegt had zaterdag op de derde dag kansen op de 1500 meter. Het lukte hem echter niet door de halve finale te komen. De jonge Fries eindigde als dertiende in het afstandsklassement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.