Instellingen

Van Doorn naar Winterspelen

MONTREAL - Shorttrackster Annita van Doorn heeft bij wereldbekerwedstrijden in Montreal een startbewijs veiliggesteld voor de Winterspelen in Vancouver. De Nieuwegeinse eindigde in de Canadese stad op de 1000 meter als elfde.
Van Doorn veroverde vorige winter een olympische nominatie op die afstand en moest dit seizoen een keer bij de eerste twaalf van een wereldbekerwedstrijd zien te eindigen om vormbehoud te tonen. Aan die eis voldeed ze zondag.
Van Doorn werd in de kwartfinales van de 1000 meter uitgeschakeld, maar belandde in het afstandsklassement op de elfde plaats. De Nederlandse had een dag eerder grote pech op de 500 meter. Daarin leek ze op weg naar vormbehoud voor Vancouver, toen in de kwartfinale een stuk van een ijzer onder de schaats afbrak na een
botsing met een Amerikaanse concurrente. Ze liep daardoor een klassering bij de eerste twaalf mis.
,,Het is lekker dat nu één afstand binnen is. Je legt jezelf toch druk op. Volgende week bij de wereldbekerwedstrijd in Marquette kan ik nu veel vrijer rijden. Die 500 meter had ik gewoon moeten
pakken. Ik weet zeker dat die nog komt. Ik voel me zo sterk en mijn start is explosief. Die vorm moet ik doortrekken'', aldus een blije Van Doorn.
Van Doorn is de tweede Nederlandse sporter met een startbewijs voor Vancouver. Langebaanschaatser Sven Kramer veroverde in het weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn een startbewijs op de 5000 meter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.