Instellingen

Sneijder mist ook duel met Paraguay

UTRECHT - Utrechter Wesley Sneijder speelt woensdag in Heerenveen niet met het Nederlands elftal tegen Paraguay. De middenvelder van Internazionale is onvoldoende hersteld van de spierverrekking in het bovenbeen, die hij afgelopen vrijdag tijdens de training in Italië opliep.
Zaterdag ontbrak Sneijder al in Pescara bij het duel met de Italianen (0-0). Hij meldde zich maandag wel op het trainingskamp van Oranje in Heerenveen, maar de medische staf achtte hem onvoldoende fit om de training te hervatten.
Vorig week in aanloop van het tweeluik vielen ook al Demy de Zeeuw, David Mendes da Silva en Arjen Robben af. Wout Brama werd opgeroepen. Tijdens de wedstrijd in Italië raakte Robin van Persie
geblesseerd aan de enkel. Hij is waarschijnlijk zes weken uitgeschakeld.
Voor de ontmoeting met Paraguay heeft Van Marwijk nu nog twintig twintig spelers tot zijn beschikking.
Vooral aanvallend heeft Van Marwijk een probleem, wegens het ontbreken van vooral Sneijder, Van Persie en Robben. Drie andere offensieve spelers van Oranje, Ryan Babel, Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar, missen het ritme omdat ze bij hun club nauwelijks in actie komen.
Afgelopen zaterdag in Pescara was het pas de tweede keer in zestien duels dat Oranje onder leiding van Van Marwijk niet scoorde. De andere was uitgerekend het duel er voor, uit bij Australië (0-0).
Inmiddels is het Nederlands elftal onder leiding van Van Marwijk veertien achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Het record is zeventien wedstrijd op rij zonder verlies, onder de bondscoaches Louis van Gaal en Dick Advocaat. Dat was in september 2001 tot september 2003.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.