Vandenbergh betaalt vertrouwen terug

UTRECHT - Kevin Vandenbergh heeft eindelijk kunnen scoren voor FC Utrecht. De duurbetaalde Belgische spits maakte tegen NAC Breda kort na rust het belangrijke openingsdoelpunt en effende daarmee de weg voor de 3-1
overwinning van FC Utrecht.
Trainer Ton du Chatinier gaf de Belg de voorkeur boven Ricky van Wolfswinkel. "Op de training is Kevin goed bezig", motiveerde de coach vooraf zijn keuze.
De Belgische spits kwam op aandringen van toenmalige trainer Foeke Booy medio 2007 voor een transfersom van bijna één miljoen euro over van Racing Genk. Kort daarop vertrok Booy bij FC Utrecht. Zijn opvolger Willem van Hanegem zag het absoluut niet zitten in Vandenbergh, voor wie hij veelal zelfs geen plaatsje op de reservebank inruimde. Vorig seizoen zocht de 26-jarige Belg op huurbasis zijn heil bij Germinal Beerschot, maar ook dat werd geen succes.
Booy, inmiddels technisch directeur in Galgenwaard, haalde Vandenbergh terug naar Utrecht, mede omdat geen enkele club zich meldde om de spits over te nemen. De Belg betaalde het vertrouwen dat Booy in hem behield tegen NAC Breda terug. Na een paar fatsoenlijke invalbeurten achtte trainer Du Chatinier de tijd rijp om hem voor het eerst dit seizoen een basisplaats te geven.
Bron: ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.