Duidelijkheid over promotie amateurclubs

ZEIST - De eerste vier clubs uit iedere amateur-hoofdklasse promoveren aan het einde van dit seizoen rechtstreeks naar een van de twee te vormen topklassen. Dat heeft het bestuur amateurvoetbal van de KNVB maandag besloten.
De nummers vijf en zes uit elke klasse spelen twee beslissingswedstrijden voor de resterende plaatsen in de Amateur Topklassen (zaterdag en zondag).
Samen met twee degradanten uit de Jupiler League vormen zo 32 teams de twee topklassen. Mochten in de amateurafdelingen de nummers vier en vijf gelijk eindigen dan volgt één beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Als er meer dan twee elftallen in aanmerking komen voor het definitief bezetten van de vierde plaats dan wordt een wedstrijdenreeks vastgesteld.
Voor de twee beslissingsduels tussen de nummers vijf en zes uit de diverse klassen is al een indeling bedacht: de nummer vijf van poule A treft de nummer zes van poule B, de nummer zes van poule A speelt tegen de nummer vijf van poule C en de nummer zes van poule C neemt het op tegen de nummer vijf van poule B.