Alles of niets voor Kerstholt

UTRECHT - Bij de Europese kampioenschappen shorttrack staat er voor de Nederlandse deelnemers op individueel gebied nog heel wat op het spel.
Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn in Dresden vanaf vrijdag nog startbewijzen voor de Olympische Spelen in Vancouver te verdienen. Tot nu toe hebben, naast de vrouwenaflossingsploeg, alleen Annita van Doorn (1000 m) uit Nieuwegein en Sjinkie Knegt (1000 m) een ticket voor een individuele olympische afstand op zak.
De Nederlandse mannen kunnen in Dresden nog twee startplaatsen op de 500 en 1500 meter binnenhalen. Kanshebbers zijn Knegt, Utrechter Niels Kerstholt en Daan Breeuwsma, die alledrie het individuele toernooi schaatsen.
Aangezien Nederland bij de mannen maar twee shorttrackers naar Vancouver mag afvaardigen, zal er bij eventueel succes van Kerstholt èn Breeuwsma een keuze tussen die twee gemaakt moeten worden. In dat geval gaat de schaatser met de beste klassering op een afstand naar de Winterspelen.
Bij de vrouwen, waar Annita van Doorn en Jorien ter Mors aan het individuele toernooi deelnemen, zijn er in Vancouver nog drie startplekken voor Nederland vrij op de 500 meter en twee op de 1000 meter. Van Doorn
heeft door een nominatie op de 500 meter in Duitsland voldoende aan een plaats bij de eerste vier op de sprintafstand voor een tweede olympisch startbewijs. Ter Mors moet bij de eerste drie eindigen. Dat geldt voor haar ook op de 1000 meter.
Voor de vrouwenaflossingsploeg is de EK de generale voor de Winterspelen. De mannen misten op deze discipline kwalificatie voor Vancouver en hopen zich daarvoor in Dresden te revancheren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.