Badmintonners willen zelf materiaal kiezen

UTRECHT - De Utrechtse badmintonner Eric Pang heeft met Dicky Palyama en Judith Meulendijks en het sportmerk Dunlop Slazenger International een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Badminton Bond.
De sporters willen bij internationale toernooien zelf kunnen bepalen met welk materiaal ze spelen. Badmintonners uit de nationale selectie moeten sinds 1 januari met materiaal van het Japanse sportmerk Yonex spelen. De NBB sloot vorige maand een contract voor zeven jaar af met Yonex. Andere racketfabrikanten lieten echter al weten ernstig bezwaar te hebben tegen dat besluit.
Palyama, Pang en Meulendijks, die gewend zijn aan materiaal van een ander merk, willen bij de rechtbank van Utrecht vrijheid van materiaalkeuze afdwingen. Het kort geding vindt op 24 februari plaats, zo maakte Dunlop vrijdag bekend.
Palyama, Pang en Meulendijks speelden de afgelopen dagen op een groot internationaal toernooi in Maleisië. De drie moesten de reis zelf betalen omdat ze niet met spullen van Yonex wensen te spelen. In hun juridische gang worden de drie nu gesteund door Dunlop Slazenger, waar manager Peter Blommaert de drie bijstaat.
"De spelers willen gewoon duidelijkheid hebben of ze door de bond gedwongen kunnen worden met een ander dan hun eigen merk te spelen. De NBB negeert bestaande sponsorovereenkomsten en blijft spelers onder druk zetten om tijdens internationale toernooien nog slechts gebruik te maken van materiaal van de nieuwe sponsor."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.