Succes voor shuttle-echtpaar Pang en Jie

AMERSFOORT - Het echtpaar Eric Pang en Yao Jie, die speelt bij BC Amersfoort, was zondag bij de Nederlandse kampioenschappen badminton opnieuw succesvol.
De twee prolongeerden in Almere hun titels in het enkelspel. De eindzege was vooral voor Pang een verrassing. Ondanks een matige internationale periode won hij met 21-19 22-20 van favoriet Dicky Palyama.
De finale van de vrouwen eindigde in een anticlimax. Meulendijks moest bij een stand voor 21-15 12-8 voor Yao Jie met kuitproblemen opgeven. Het werd daarom voor de in China geboren speelster een zevende titel zonder al te vreugde. "Ik ben niet zo blij met dit kampioenschap als andere jaren."
Meulendijks was vermoeid omdat ze vlak voor de finale ook nog in het dubbel had gespeeld. Yao Jie baalde van het volle programma. "Het is beter voor de spelers als we weer terug gaan naar alleen maar finales op zondag. Dat komt het niveau zeker ten goede."
Pang hield Palyama voor het tweede jaar op rij van zijn tiende nationale titel af. Palyama moet het record van negen titels nu nog steeds delen met Rob Ridder, de huidige voorzitter van de nationale badmintonbond.

DUBBELSPEL

BC Amersfoort-speelster Lotte Jonathans en haar partner Paulien van Dooremalen hebben bij het Nederlands Kampioenschap badminton in Almere titel in het dubbelspel veroverd.
Het duo versloeg in de finale Samantha Barning en Eefje Muskens in twee games: 21-17 en 21-17.