IJsselmeervogels pakken eerste plek

REGIO - In de zaterdag Hoofdklasse B heeft IJsselmeervogels de koppositie overgenomen van Sparta Nijkerk. In Volendam wonnen de Vogels met 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Kwong Wah Steinraht.
IJsselmeervogels staat nu eerste met dertig punten uit vijftien duels. Nummer twee Sparta Nijkerk heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.
Het degradatieduel tussen DOVO en Jodan Boys eindigde onbeslist: in Veenendaal werd het 1-1. DOVO leek de drie punten binnen te halen, maar in de 91e minuut gooide Jodan Boys alsnog roet in het eten. Het Veenendaalse doelpunt werd gemaakt door Bas Dreef.
Na zeven wedstrijden op rij verloren te hebben, zorgen de Veenendalers eindelijk weer voor een punt. DOVO staat twaalfde met veertien punten uit vijftien wedstrijden.
GVVV Veenendaal speelde vandaag uit bij LRC Leerdam. Door GVVV werden er geen fouten gemaakt. De Veenendalers wonnen met 1-0. GVVV staat nu vijfde met 24 punten uit vijftien duels.
Spakenburg moest het opnemen tegen voormalig koploper Sparta Nijkerk.Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord. Ruben Wilson zorgde voor de 1 - 0 voorsprong, maar niet veel later maakte Maurice van der Wilt gelijk.
Door opnieuw een doelpunt van Ruben Wilson en Salim Amerzgiou kwamen de Spakenburgers op een 3 - 1 voorsprong. Maurice van der Wilt maakte ook nog de 3-2 voor Sparta Nijkerk.
Diep in de blessure tijd kwam Sparta ook nog gelijk en was de teleurstelling groot bij Spakenburg. Spakenburg staat derde met 29 punten uit vijftien wedstrijden.