Johan Neeskens Jeugdsportweekend Doorn

DOORN - In Doorn, bij RCN Het Grote Bos, deden 24 kinderen met een lichamelijke beperking mee aan het Johan Neeskens Jeugdsportweekend.
Tijdens het weekend, van vrijdag 5 tot en met zondag 7 februari, hebben de kinderen kennisgemaakt met verschillende sport- en spelactiviteiten. Alle deelnemers, tussen de 6 en 18 jaar, waren afkomstig uit verschillende gemeenten in de provincie Utrecht.
Lotte uit Houten vond het jeugdsportweekend super."Ik heb meegedaan aan zitvolleybal, basketbal, hockey en tafeltennis. Dat vond ik allemaal leuk. Maar het leukst vond ik het dansen tijdens de disco op zaterdagavond.” Lotte is 9 jaar. Drie jaar geleden heeft ze een herseninfarct gehad, waardoor ze een beperking heeft aan haar rechterarm en rechterbeen. "Maar ik kan bijna alles hoor", zegt Lotte.
Meedoen
Zitvolleybalcoach Joze Banfi heeft een zitvolleybaltraining gegeven aan de kinderen in meerdere groepjes. "De verschillen bij de kinderen zijn groot, zowel in leeftijd als beperking. We maken het niet te moeilijk, zodat iedereen aan alle oefeningen mee kan doen. "Dat de kinderen aan alles mee kunnen doen, is voor de kinderen geweldig. Daarom vinden ze het heel erg leuk.", aldus organisator Judith Meeuwissen.
Vrijwilligers
De kinderen werden begeleid door een groot team van vrijwilligers. De kinderen in een elektrische rolstoel hadden allemaal hun eigen begeleider. De andere kinderen hadden samen met 2 of 3 andere kinderen een begeleider. “Hard werken, maar ook heel erg genieten van het plezier van de kinderen”, aldus vrijwilligster Mirjam.
Organisatie
Het Johan Neeskens Jeugdsportweekend werd georganiseerd door Judith Meeuwissen van Sportservice Midden Nederland. Het weekend wordt grotendeels gefinancierd door stichting De NEES. Dit fonds is opgericht door oud-profvoetballer Johan Neeskens. Deelnemers of vrijwilligers die volgend jaar ook mee willen doen, kunnen dit laten weten aan Judith Meeuwissen, Sportservice Midden Nederland, telefoon: 030-7513840 of e-mail judith.meeuwissen@sportservicemiddennederland.nl. Voor informatie kunnen belangstellenden kijken op www.usportanders.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.