Van Doorn en Kerstholt uitgeschakeld op OS

VANCOUVER - De shorttrackers Annita van Doorn uit Nieuwegein en Niels Kerstholt uit Utrecht zijn er op de Olympische Spelen in Vancouver niet in geslaagd om een medaille te behalen.
Liesbeth Mau Asam, Maaike Vos, Jorien ter Mors en Annita van Doorn reden in hun halve finale aflossing lange tijd op plaats twee, achter de ongenaakbare Koreaansen. Het Oranje-kwartet had alleen geen antwoord op de aanval van de Amerikaansen en finishte als derde, waar de eerste twee doorgingen.
Mau Asam, Van Doorn en Ter Mors reden in Vancouver eveneens de series van de 500meter.Ze konden daarin niet imponeren en werden allen uitgeschakeld.
Niels Kerstholt wist in de halve finales - die hij behaalde op jurybeslissing na een val - van de 1.500 meter niet voor een verrassing te zorgen. Kerstholt reed agressief, maar betaalde daar in de slotfase de tol voor toen de wedstrijd echt hard werd gemaakt.
"Dit was mijn afstand. Ik rijd niet voor een plaats in de B-finale. Ik wil in de grote finale staan. Jammer, achteraf had ik het misschien anders moeten doen, maar zo steek ik niet elkaar", aldus de ervaren Utrechter, die vier jaar geleden nog tiende op de 1500 meter was tijdens de Spelen van Turijn. De titel ging naar de Zuid-Koreaan Jung-Su Lee.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.