FC Utrecht schorst Van Dijk

UTRECHT - FC Utrecht heeft middenvelder Gregoor van Dijk voorlopig tot en met het weekeinde geschorst. De clubleiding nam dinsdag die maatregel na een gesprek tussen de opstandige speler en technisch directeur Foeke Booy. Volgende week praten beide partijen opnieuw met elkaar.
Booy wilde na afloop van het eerste onderhoud met Van Dijk niet concreet ingaan op de inhoud van het gesprek. "Maar we hebben onder meer met elkaar gesproken over de afspraken die bij FC Utrecht bestaan over hoe we in de publiciteit treden," liet hij weten.
Booy uitte eerder op de dag al zijn grote onvrede over de manier waarop Van Dijk zich de afgelopen dagen in de media over trainer Ton du Chatinier had uitgelaten. De 28-jarige middenvelder zei onder meer over de Utrechtse coach dat hij "oneerlijk" is. Volgens Van Dijk zouden meer spelers in de selectie problemen met Du Chatinier hebben.
Van Dijk deed zijn uitlatingen nadat hij afgelopen zaterdag buiten de selectie was gelaten voor de thuiswedstrijd zondag tegen Feyenoord (0-0). De voormalige aanvoerder trainde maandag nog wel gewoon mee met de selectie. Een dag later kreeg hij echter alsnog te horen dat hij voorlopig thuis kan blijven.
"Het lijkt me nu beter om de personen even uit elkaar te halen," legde Booy uit. "Waarschijnlijk praten we komende maandag verder, mogelijk ook met wat meer mensen erbij."
Van Dijk heeft nog een contract tot medio 2012 bij FC Utrecht. Hij heeft dit seizoen geen basisplaats meer onder Du Chatinier. Op de vraag of er nog toekomst voor hem is in de Galgenwaard, wilde Booy dinsdag geen antwoord geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.