Van Dijk mag weg bij FC Utrecht

UTRECHT - Gregoor van Dijk (28) mag aan het eind van dit seizoen vertrekken bij FC Utrecht. De middenvelder, die dit seizoen botste met de clubleiding, heeft nog een contract tot de zomer van 2012.
Van Dijk belandde dit seizoen op de bank. Hij werd vorige week geschorst na uitlatingen in de media over trainer Ton du Chatinier. De middenvelder zei onder meer over de Utrechtse coach dat hij "oneerlijk" is. Volgens Van Dijk zouden meer spelers in de selectie problemen met Du Chatinier hebben.
Beide partijen zijn nu tot de conclusie gekomen dat uit elkaar gaan beter is. De speler mag nu, tegen door FC Utrecht te bepalen voorwaarden, na dit seizoen overstappen naar een andere club.
Technisch directeur Booy wil het misverstand uit de weg helpen, dat Van Dijk voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord uit de selectie zou zijn gezet. “Dat was niet zo. Gregoor zat niet bij de eerste achttien spelers voor die wedstrijd en dat is wel wat anders. Dat hij daarna een week geschorst is geweest, kwam door zijn uitlatingen in VI”, aldus Booy. De technisch directeur heeft de spelersgroep vanmorgen op de hoogte gebracht van de nieuwe situatie.
Hij spreekt overigens met klem tegen, dat er een relatie zou bestaan tussen het voor langere tijd aanstellen van sportpsycholoog Ruben Dekker en de vermeende onrust in de spelersgroep. “Dekker loopt hier al een tijd rond”, zegt Booy, “en na een wederzijds goed verlopen proefperiode hebben we besloten hem voor vier jaar aan de club te binden. Dat besluit is trouwens al eerder genomen, maar vorige week hebben we dat geëffectueerd door een nieuwe overeenkomst te sluiten.”